Історичні ревнощі?

Історичні ревнощі?

Ізраїльська газета «Гаарец» за тиждень до початку візиту Президента України Віктора Ющенка до Тель–Авіва (триденний візит заплановано на 14 листопада) повідомила, що заклик визнати сталінський Голодомор в Україні актом геноциду залишиться без відповіді, Кнессет не підтримає таку ухвалу. Ізраїль не хоче псувати стосунки з Росією, яка не визнає злочином спричинений більшовиками Голодомор. Ясна річ, офіційно цю статтю влада Ізраїлю не коментує.

«Свідомі» бігборди

«Свідомі» бігборди

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вдала реклама запам’ятовується. Невдала, щоправда, теж. І навіть згодом надійно осідає в народному гуморі. А чи багато ви пам’ятаєте соціальної реклами? Мабуть, у пам’яті одразу спливуть «Кохайтеся! Країні не вистачає футболістів» або «Мамо, чому я помер»? Ось, власне, і все. Для пошуку свіжих і оригінальних ідей і влаштовують уже втретє Національний фестиваль соціальної реклами. Стартує він 30 листопада в столичному готелі «Київський».

Піке до свободи

Піке до свободи

Два місяці тому на волю вийшов один із винуватців Скнилівської трагедії — колишній командир авіаескадрильї підполковник Юрій Яцюк, засуджений у 2005 році до п’яти років позбавлення волі. Ще 11 вересня 2007 року Кагарлицький районний суд Київської області, розглянувши справу Яцюка, виніс ухвалу — замінити частину терміну, що залишився, двома роками виправних робіт зі щомісячним відрахуванням 10 відсотків заробітку в дохід держави.

Ані можливості, ані бажання

Ані можливості, ані бажання

На наступний день після сенсаційного скандалу із затриманням в Європі групи осіб, яка займалася виготовленням порнографічної продукції за участю українських підлітків, Міністерство внутрішніх справ України таки відповіло на закид Європолу про недобросовісну співпрацю у цій справі. Проте повідомлення для ЗМІ настільки заплутане, незрозуміле й далеке від суті справи, що складається враження, ніби писали його не для інформування громадськості, а з метою викрутитися з обвинувачень у непрофесійності. У МВС зазначають, що в повідомленні Європолу не йдеться про причетність до виготовлення відеофільмів сексуального характеру саме українських дітей. Якщо це дійсно так, то постає питання, як неповнолітні діти–іноземці потрапляли в Україну для зйомок, адже європейські правоохоронці чітко заявили, що кіностудія, де знімалися порнофільми, розташована саме в нашій країні.

Не обрізайте крила

Не обрізайте крила

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сьогодні у світі всі успішні авіаційні програми реалізуються на основі широкої міжнародної кооперації. Таких прикладів можна багато навести. У цьому контексті дивним виглядає інформація, розповсюджена у вітчизняних ЗМІ і підтримана деякими посадовими особами держави, про те, нібито передача проектно–конструкторської документації на серійний випуск новітнього пасажирського лайнера Ан–148 у Росію, на Воронезьке акціонерне літакобудувальне товариство, позбавить Україну значної частини доходів і стане гальмом для виробництва цього літака на наших теренах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Беркут», який «клює» татар

«Беркут», який «клює» татар

Остаточні правові висновки кримська прокуратура має зробити найближчим часом. Сама ж міліція, «Беркут» якої на виконання судового рішення позавчора «втихомирював» на засніженому плато кримських татар, не приховує: до медичних закладів після цього по допомогу звернулись шестеро осіб (із числа правоохоронців – жодного), причому у одного з них виявлено відразу цілий «букет» — закриту черепно–мозкову травму, перелом лівої руки і двох пальців, забій грудей із вибиттям двох ребер. Заступник голови Бахчисарайської райдержадміністрації Айдер Халілов спеціально для «УМ» уточнив: п’ятеро постраждалих досі перебувають у травматології Лівадійської лікарні, одного з них (чоловік отримав поранення від гумової кулі) навіть прооперували.

Всі статті рубрики