Змова за пляшкою

Змова за пляшкою

Взятися за вивчення ситуації відомство Олексія Костусєва змусив той факт, що ціна продукту дуже швидко зросла, причому на цілих 60 відсотків і одразу на всій території України. Причому подорожчав навіть товар, який виготовили із насіння минулорічного врожаю. А це вже наштовхує на думку, що виробники діяли організовано і мали намір збагатитися у перехідний політичний момент.

Повстанській республіці

Повстанській республіці

Серед сіл Тернопільської області є одне із справді незвичайною історією, що тісно пов’язана з діяльністю Української повстанської армії, — це Антонівці Шумського району. Навесні 1943 року біля цього села, розташованого серед величезних лісових масивів, було закладено повстанський табір, який за короткий час перетворився на потужну базу УПА. Тут були і продовольчі «цехи» (пекарня, чинбарня, м’ясопереробний),і майстерні для ремонту зброї, і школа військової підготовки та курси медсестер. Відтак Антонівці стали центром легендарної Повстанської республіки.

Повернення з Америки

Повернення з Америки

Дошка, виготовлена сумським скульптором Олегом Прокопчуком, «дихає Бурлюком». Вона не стандартна і відповідає образу того, кого увічнює. Меморіальна дошка нарешті явно засвідчує, що Давид Бурлюк — сумчанин за народженням. Чому на цьому наголошуємо? Таж лунали голоси: чому це українці святкують день народження «батька російського футуризму». Бо народився він в Україні, на хуторі Семиротівка на Лебединщині. І, як свідчить історія, сам цього ніколи не цурався, навіть ставши класиком світового рівня.

Сім ножів для слідчого

Сім ножів для слідчого

У центрі міста Жашків удосвіта було знайдено вбитим слідчого райвідділу міліції Сергія Єлагіна. Тіло 25–річного лейтенанта знайшли працівники «Укртелекому», які вдосвіта йшли через центральний парк Жашкова на роботу. Обличчя правоохоронця було настільки спотворене, що його довго не могли опізнати.

Запіканка — «крайня»?

Запіканка — «крайня»?

Майже третина учнів Запорізької школи–інтернату № 8 потрапила до обласної інфекційної лікарні. Як повідомила вчора кореспонденту «УМ» заступник головного лікаря Валентина Сиволап, малечу доправили з попереднім діагнозом «гостре кишкове отруєння»: «Наразі шпиталізовано 46 учнів… Температура в усіх нормальна, стан задовільний…

Не газом єдиним

Не газом єдиним

У міському пологовому будинку приморського Маріуполя введено в експлуатацію унікальне обладнання, що може нагрівати воду одночасно за допомогою газу та сонячної енергії. Зараз, на початку опалювального сезону, установка працює в такому режимі: сонячне проміння прогріває воду до температури 42 градуси, а потім уже в котельні її доводять до потрібних 55 градусів. А ось у літній період обладнання підігріватиме воду без використання газу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Плювок в обличчя країни

Плювок в обличчя країни

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оскільки публічна зневага до Української держави та її історії майже завжди залишається безкарною, бригади чорносотенців нахабніють усе більше. Днями активісти «Євразійского союза молодьожі» (ЄСМ) видерлися на найвищу вершину України — Говерлу, зрізали встановлений там на честь річниці незалежності металевий тризуб, кинули його на землю й спаплюжили, а також розбили молотками гранітну пам’ятну плиту греко–католицької церкви та пам’ятний знак, присвячений Конституції України. Насамкінець вандали прив’язали до флагштока нагорі чорний прапор свого об’єднання.

Всі статті рубрики