Совість, яка пізно прокинулася

Совість, яка пізно прокинулася

Після кількаденного мовчання і відсутності реакції з боку власників ВАТ «Дніпрогаз», керівництво якого прокуратура звинувачує у службовій недбалості, інформаційна тиша вчора була порушена, на перший погляд, приголомшливою заявою. Радник з PR виконавчого директора «Газекс–Україна», яка належить КЕС–холдингу Вексельберга і контролює ВАТ «Дніпрогаз», Валентин Землянський запевнив, що сім’ї, які постраждали внаслідок вибуху будинку в Дніпропетровську, отримають грошову компенсацію в розмірі 500 тисяч гривень. Однак, як вдалося з’ясувати, грошову компенсацію отримають не всі постраждалі внаслідок катастрофи. «При Дніпропетровській міськраді відкрито рахунок, на який поступатимуть кошти. Коли це станеться, залежить від справності роботи банківських механізмів, — пояснив «УМ» Валентин Землянський. — Після цього грошову компенсацію перерахують на особові рахунки тільки тих сімей, в яких є загиблі. Решту постраждалим буде компенсовано лише витрати, які вони понесли, офіційно звернувшись по допомогу до медиків».

Ось влаштую вам, як у Дніпропетровську!

Ось влаштую вам, як у Дніпропетровську!

Дні і ночі жахів влаштував своїм сусідам пенсіонер Віктор Миронов. Надивившись телесюжетів із Дніпропетровська, чоловік упродовж кількох діб погрожував влаштувати «щось подібне» і в будинку № 12, що по вулиці Лієпайська. І старе, і мале пропускали все повз вуха, позаяк знали Миронова як людину неадекватної поведінки, що й раніше верзла всілякі нісенітниці. «Кілька тижнів, приміром, Миронов не пускав до своєї квартири комунальників — ті намагалися довести до пуття крани і труби перед початком опалювального сезону в нашому 79–квартирному будинку, мешканці якого об’єдналися в товариство співвласників «Фенікс», — обурено розповів «УМ» голова ТСББ Алім Тропинський.

Шукай істину в пісочниці

Шукай істину в пісочниці

Не було б щастя, та нещастя допомогло. Саме так можна сказати про археологічні знахідки з VIII ст., викопані у самісінькому центрі Луцька, на проспекті Волі. Давньоруські предмети кераміки, ножі, шпора зберігалися під шаром землі завтовшки лише 60 сантиметрів! І це на ділянці, де все забудовано давним–давно. Тільки за щасливою випадковістю предмети старовини пролежали в землі незайманими — тут були розташовані звичайнісінькі... дитячі пісочниці, а не рилися фундаменти під будову.

Вибачайте, труїться далі

Вибачайте, труїться далі

Учора під стінами Міністерства охорони здоров’я зібралися люди, хворі на СНІД, та лікарі. Вони принесли з собою труну, навантажену коробками від неякісних препаратів для ВІЛ–інфікованих. Так вони протестують проти того, що держава закуповує для них неякісні ліки, які, замість полегшувати долю важкохворих, заганяють їх у могилу. Це стосується таких препаратів, як, наприклад, «Ритоком», «Нелфін–250», «Ефавір» та інших, які не схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). «Ми бачимо, що багато людей, які приймають ці препарати, зовсім непрацездатні. Вони постійно блюють, вранці не можуть прокинутися. У них просто відвалюються печінка і нирки», — розповідає Наталя Підлісна, голова об’єднання організацій, які надають допомогу ВІЛ–інфікованим. Прямого свого призначення, а саме — сповільнювати поширення ВІЛ у крові, ці препарати не виконують, переконана пані Наталя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики