НОВИНИ ПЛЮС

17.10.2007

Європа вітає «помаранчевих»

Європейський комісар з питань зовнішніх відносин Беніта Ферреро–Вальднер вітає парафування угоди про створення коаліції демократичних сил між БЮТ і «НУНС». Про це агенції «Інтерфакс–Україна» повідомили в Єврокомісії. Єврокомісар зазначила, що перед майбутнім урядом України «стоїть важливе завдання продовжити дорогу конституційної, політичної й економічної реформ», а Європейська комісія «стоїть разом з Україною на цьому шляху продовження реформ».

Соціалісти судитимуться й далі

Соціалістична партія має намір оскаржувати результати дострокових виборів у Верховну Раду у Вищому арбітражному суді України. Про це в ефірі радіо «Ера» заявила голова Фонду держмайна, член СПУ Валентина Семенюк. За її словами, «для цього, відповідно до закону, є п’ять днів. Ми хотіли і хочемо почути від ЦВК пояснення, чому виборців у списках для голосування 30 вересня 2007 року стало майже на 3,5 мільйона більше».

Керівник для Миколаївщини — від Литвина

Президент Віктор Ющенко своїм указом призначив Олексія Гаркушу головою Миколаївської обласної державної адміністрації. Після звільнення з цієї посади «нашоукраїнця» Олександра Садикова Гаркуша був призначений виконуючим обов’язки «губернатора». Він уже був главою ОДА Миколаївщини з 1999 по 2005 рік. На цих виборах Гаркуша пройшов до парламенту за списком Блоку Литвина (№4).

Азаров згоден відмовитися від «Росукренерго»

Кабінет Міністрів України підтримує можливий перехід на прямі відносини між РАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз», однак за умови збереження прийнятної ціни на газ. Про це вчора сказав перший віце–прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров, коментуючи заяву голови ради директорів «Газпрому» Дмитра Медведєва про можливу відмову від посередників у газових відносинах у 2008 році.