«Робінзон» під «Івушкою»

«Робінзон» під «Івушкою»

Уже майже два місяці чудовий вигляд на центральну набережну курортного міста з його античним символом – білосніжною ротондою — помітно псують обвуглені останки нічного розважального центру «Робінзон». І не лише псують, а й перекривають вихід на берму №2, тобто хвильоріз, що є для туристів ще й своєрідним оглядовим майданчиком, та блокують значну частину пляжної смуги, перешкоджаючи відпочивальникам у цьому зручному місці дістатися моря (у чому автор цих рядків особисто переконався минулими вихідними, шукаючи з товаришами вихід до пляжу). І навіть становлять певну загрозу для людей, як це зазначено у відповідних приписах МНС і санепідемстанції.

Владу за місто?

Владу за місто?

Незабаром уся історична частина Львова стане пішохідною. Центром міста курсуватиме тільки електротранспорт. Такий план передбачає не лише створення відповідних шляхових розв’язок у Львові, які допоможуть відвести від центру автотранспорт. Мерія міста має намір усунути й причини його накопичення. Найголовнішою з них міський голова Андрій Садовий вважає розміщення владних структур в історичній частині міста. Саме їх присутність у центрі й є тим фактором, який спричинює перевантаження історичної частини транспортом, кількість якого сьогодні значно перевищує пропускні можливості стареньких вузьких львівських вулиць.

Ой у полі криниченька...

Ой у полі криниченька...

У Суботові Чигиринського району Черкаської області нині можна випити води з більш ніж 300–річної криниці. Стоїть цей колодязь на заповідній території замчища Богдана Хмельницького, неподалік Іллінської церкви. За словами екскурсовода Суботівського історичного музею Ніни Тагірової, науковці припускають, що «родом» він із XVII століття».

Всі статті рубрики