Поезія однієї мови

Поезія однієї мови

Напередодні виборів, з 26 по 29 вересня, у Києві втретє проходив фестиваль російської поезії «Каштановый дом», заснований Андрієм Грязовим. Поети були, в основному, з України (Олексій Зарахович, Юрій Каплан, Роман Кухарук, Володимир Хорченко, Олександр Кабанов, Ірина Карпинос, Тетяна Літвінова), однак фестиваль називається міжнародним, бо виступали також російськомовні поети з Канади — Сергій Плишевський і з Росії — Марина Туманова та інші. Поетичні вечори проходили за підтримки компанії «Індустріальний союз Донбасу».
Головний редактор журналу «Радуга» Юрій Ковальський каже, що поезії зараз дуже важко. На фестивалі він зустрів тих поетів, які друкуються у його журналі. Від «Радуги» для молодих поетів буде окремий приз — гонорарні публікації у журналі. «Почув свіжу поезію. Тепер приблизно знаю, якого змісту буде наступний номер. А ще відкрив для себе нові імена. «Каштановый дом» — гарний привід зустрітися і поділитися своїми надбаннями за рік».

До Надії — з любов’ю

До Надії — з любов’ю

Першу збірку Арсеній Тарковський видав у літньому віці, за життя загалу був відомий переважно завдяки сину — кінорежисеру Андрію Тарковському, котрий глибокими віршами батька озвучував свої фільми. Але сьогодні вічні теми Тарковського згадують частіше і частіше — збірники поезій, книги про життя і творчість витримують нові й нові перевидання.

Всі статті рубрики