Фантобум

Фантобум

Світ матеріальної реальності трохи втомив і навіть набрид. Люди активно шукають спосіб розширити кордони власної уяви про себе та Всесвіт і масово скуповують фантастику. Її формат дозволяє відповісти на деякі насущні питання, повернути хід історії, змоделювати майбутнє, і при цьому не отримати «на горіхи» від нуднувато педантичних науковців. Можливо, саме тому інтерес до харківського конвенту «Зоряний міст» зростає з фантастичною швидкістю.

Останні почесті для гангстерів

Останні почесті для гангстерів

У ніч із неділі на понеділок у Лос–Анджелесі відбулася 59–та щорічна церемонія вручення найпрестижніших теленагород США «Еммі». У головній із 24 категорій — «Кращий драматичний серіал» — перемогу знову здобула гангстерська драма про життя в передмістях Нью–Джерсі «Родина Сопрано», якій дісталося три «Еммі».

Театр абсурду і абсурд реалу

Театр абсурду і абсурд реалу

Російська кінопремія «Ніка» за «Кращий фільм країн СНД і Балтії», фільм–відкриття XVIII «Кінотавру», «Золоте яблуко» на кінофестивалі в Ялті — на теренах СНД нову картину Кіри Муратової нагороджують щедро, зате провідні світові кінофестивалі — Венеціанський, Берлінале, Канн — фактично проігнорували авторську роботу нашої уславленої режисерки. Втім більшість українських кінокритиків зійшлися на думці, що остання робота Кіри Муратової — найкраща з усього її доробку.

Всі статті рубрики