Нова арка у Чорнобилі

Нова арка у Чорнобилі

Чуткам про черговий «витік радіації» з–під нещільного «ковпака» над Чорнобильською атомною станцією, які періодично поширюються серед активних громадян, схоже, вирішили покласти край. А заодно й локалізувати проблему, яка з часом таки набувала гостроти: саркофаг будували ще за радянськими технологіями, та й понад двадцятиліття, що минуло від початку його експлуатації, — термін для такого об’єкта чималий.

Шевченко — «за бортом»!

Шевченко — «за бортом»!

17 вересня Бердянськ завершив кількаденний марафон урочистостей з нагоди свого 180–річчя. Десятки бігбордів і сіті–лайтів пропагували місто і його не лише курортні принади; вітрильна регата і турнір із стрітболу, пивний фестиваль і фестиваль сала, карнавальна хода і «Богатирські ігри», десятки концертних майданчиків із лазерним шоу і виступом групи «неАнгели»...

«Постріл у спину»

«Постріл у спину»

Про намір тамтешніх «червоних» встигнути до 30 вересня пропіаритись на відкритті давно проанонсованого пам’ятника жертвам ОУН–УПА під символічною назвою «Постріл у спину» на площі Совєтській у центрі Сімферополя, ми вже повідомляли. Як «УМ» і припускала, з його появою безпосередньо на тісному майданчику перед кінотеатром «Сімферополь» вільного місця стане ще менше, враховуючи що тут уже стоїть бюст генерала–дисидента Петра Григоренка, а решту території час від часу «забивають» своїми агітнаметами заклопотані громадяни різної політорієнтації.

Хворий, але спритний

Хворий, але спритний

Екс–пасинка Дмитра Фірташа, який 30 травня на бульварі Шевченка скоїв наїзд на автомобіль «Жигулі», під час якого загинули дві людини, більше немає в одній із приватних клінік столиці, де він перебував із моменту дорожньо–транспортної пригоди. Незважаючи на те, що суд обрав як запобіжний захід підписку про невиїзд, за деякими версіями, Калиновський покинув лікарню «Біофарматекс», і навіть у досить незвичайний спосіб — через дах будівлі. Чому був обраний саме такий шлях, невідомо.

Янукович, не скупися для інваліда!

Янукович, не скупися для інваліда!

З 11 вересня 25 шахтарів–інвалідів із Макіївки, Дзержинська, Єнакієвого та Тернівки живуть у наметі навпроти Кабміну, де щоденно трудиться їхній земляк, Прем’єр Віктор Янукович. Ці люди вимагають справедливого перерахування виплат за шкоду здоров’ю, завдану на виробництві, та суми щомісячних страхових виплат з урахуванням того, що мінімальна заробітна плата зросла. Сам Прем’єр–міністр назвав акцію шахтарів політичною: «Проблеми завжди є, але ми їх вирішуватимемо. А зараз політики, політикани, популісти розкручують різні проблеми, щоб за всяку ціну перемогти на виборах, обдурити народ і прийти до влади». У відповідь четверо шахтарів–протестувальників учора вранці оголосили голодування.

Вогнеборці отримали по заслугах

Вогнеборці отримали по заслугах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З нагоди Дня працівників цивільного захисту київські пожежники приймали привітання, нагороди та подарунки від керівництва Міністерства з надзвичайних ситуацій і столичної мерії. МНС надало Київському гарнізону пожежно–рятувальної служби десять новеньких пожежних авто. Чотири еменесники отримали нагороди «За відвагу в надзвичайній ситуації» під час виконання службових обов’язків, а ще четверо — високі офіцерські звання.

Худнемо до наркотичного стану

Худнемо до наркотичного стану

Незвичну кримінальну справу порушили черкаські правоохоронці: цього разу в їхні сіті попався приватний підприємець, який виробляв та реалізовував підроблені біодобавки для схуднення. Офіс підприємця розташовувався практично в центрі Черкас, що непогано впливало на рівень довіри до товару.

Голлівуд у дитбудинку

Голлівуд у дитбудинку

Зірка світового кіно приїхала в Україну не задля розваги. Після відвідин визначних місць столиці й оголошення більш офіційної версії перебування — вивчення особливостей українського кінематографа — Стівен Сігал, ніби згадавши один зі своїх фільмів — «В ім’я справедливості», зізнався у тому, що прагне хоча б чимось допомогти українським дітям–сиротам. «Мені б дуже хотілося зробити свій внесок у їхній добробут, принести трішки радості в їхнє життя. Тому маю намір через церкву передати пожертву», — заявив актор.

Всі статті рубрики