«Жодних чартерів»: Лукашенко не забиратиме білорусів з-за кордону, відео

10:56, 22.03.2020
Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив проти повернення в країну громадян, які виїхали після попередження про пандемію коронавірусу. Про це він заявив під час наради з представниками нафтопереробних підприємств.
 
 
 
Відповідне відео з'явилося в Telegram-каналі "Пул N3"

 

"Ми вже гамором кричимо: не їдьте за кордон, побудьте вдома. Ні, все одно пруть за цей кордон. Тим, хто виїхав після наших попереджень, – ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали", – сказав Лукашенко.

 

Також, за інформацією Лукашенка, є громадяни, які, користуючись картою поляка, регулярно відвідують Польщу.

 

"Бродять-ходять туди-сюди, а ми їх зустрічаємо і всіх перевіряємо. Треба дати команду прикордонникам: хочеш піти в Польщу – пішов туди і сиди там", – заявив президент Білорусі.

 
 
У Білорусі виявлено 76 випадків зараження коронавірусом, 15 осіб успішно пройшли курс лікування.
 
 
Усього у світі зафіксовано понад 304 тис. випадків зараження коронавірусом нового типу Covid-19. Майже 13 тис. випадків були летальними. Понад 91 тис. осіб чоловік успішно пройшли курс лікування.

 

Як повідомляла УМ, мер Перемишля Войцех Бакун вважає скандальною організацію повернення українців на батьківщину через польське місто поблизу кордону з Україною в останні дні.

 

Для українців, які не змогли вчасно виїхати з Польщі, 20 березня запустили спеціальні поїзди за маршрутом Перемишль-Львів-Київ. Кілька тисяч українців вже виїхали з Польщі до України.

 

Чимало евакуйованих, прибувши до Львова, одразу пішли гуляти на площу Ринок великими групами.