У МВЦ в Києві запрацював перший в Україні центр вакцинації, фото

13:39, 29.05.2021
Перший в Україні Центр вакцинації населення проти коронавірусу запрацював у Міжнародному виставковому центрі у Києві в суботу, 29 травня. 
 
Центр працюватиме виключно у вихідні дні. Зокрема, бажаючих вакцинуватися обслуговуватиме 16 бригад, кожна з яких має 100 флаконів вакцини CoronaVac на день (один флакон — одна доза). Тобто щодня медики можуть щепити близько 1600 людей.
 
Як повідомляє Україна молода, про це інформують вітчизняні журналісти з місця події – МВЦ на Лівобережній. 
 
За даними працівників центру вакцинації, в суботу на щеплення прийшли 560 людей.
 
 
 

Як розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, напередодні медики зателефонували 8 тисячам громадян, які залишили заявки на вакцинацію у додатку “Дія“. Цих 560 людей – це ті, хто погодився прийти саме сьогодні.

 

У Центрі робитимуть щеплення киянам вакциною китайського виробництва CoronaVac. Усі, хто зареєструвався на вакцинацію у додатку “Дія”, мають отримати дзвінок або СМС-повідомлення з вказанням дати та часу проведення процедури.

 

“Саме зараз, після того, як Київ отримав CoronaVac, було запропоновано, окрім співробітників санаторно-курортного комплексу, Держспецзв’язку, паливно-енергетичного комплексу, в тому числі робити щеплення з програми “Дія”. Тобто це чіткі рекомендації Міністерства охорони здоров’я, які ми виконуємо“, – резюмувала пані Гінзбург.

 

 

Центр вакцинації буде працювати лише у вихідні. 29-30 травня щеплюватимуть мешканців Дніпровського, Деснянського та Дарницького районів Києва, у наступні вихідні — інших трьох районів.

 

Отже бажаючим вакцинуватися достатньо бути зареєстрованими через «Дію» та мати паспорт, ідентифікаційний код, копію декларації із сімейним лікарем

 

Втім, одна з перших відвідувачок Центру, жителька Луганщини розповіла журналістам, що записалася на щеплення не через додаток "Дія", а через "гарячу лінію" уряду. Паралельно щеплення проводитимуть в амбулаторіях сімейної медицини.

 

 

Як повідомляла «УМ», крім Києва, центри вакцинації відкриють в Одесі та Львові. Зокрема, львівський центр планують запустити на початку червня на території "Арена Львів".

 

Наразі в Україні вакциновано від коронавірусу перший мільйон людей.