У міськраді Херсона побилися активісти через вулицю імені Каті Гандзюк (відео)

15:46, 01.03.2019

У Херсоні перейменування вулиці Лютеранської у центрі міста на честь активістки Катерини Гандзюк викликало штовханину та бійку на сесії міськради.

Посеред засідання до зали прийшли обурені таким рішенням представники громадських організацій, що об’єднують родини загиблих Героїв та учасників бойових дій на Сході України. Активісти вимагали не підходити до перейменування вулиць з кон’юнктурних міркувань.

Зокрема, що вулиці Лютеранській раніше не присвоїли ім'я Руслана Сторчеуса. Це командир батальйону "Херсон", який загинув в Іловайському котлі у серпні 2014 року.

Також на сесію прийшли й ті, хто підтримує зміну назви Лютеранської на честь Катерини Гандзюк.

Час від часу між одними та іншими у залі зчинялася штурханина та сутички. Поліція намагалася розбороняти активістів. Відео бійки оприлюднило Інформаційне агентство «ПІК».

Та після години роботи мер Херсона Володимир Миколаєнко оголосив перерву в роботі. А поліція склала адмінпротоколи на найактивніших "бійців": журналіста та дружину депутата за статтею "дрібне хуліганство". Втім, імена не назвали.




Як повідомлял УМ, 22 лютого сесія Херсонської міської ради проголосувала за перейменування вулиці Лютеранської, де знаходиться облані управління СБУ та Нацполіції, на честь активістки Катерини Гандзюк. Та таке рішення викликало обурення у частини громади та палкі обговорення у соцмережах.