Італійська рулетка: мандри в епоху раннього Омікрону

02:19, 27.12.2021
Італійська рулетка: мандри в епоху раннього Омікрону

Напівпустий, як виявилося, новенький Ейрбас-320-200. (facebook.com/patykiw1)

Нелегко воно - мандрувати в епоху раннього Омікрону! Коли у тебе є викуплені квитки без можливості здати їх назад, а Італія із 16 грудня закрила в'їзд для туристів.
 
Хоча ніби і не закрила. Тобто, закрила, але не для всіх... Але більше закрила, ніж відкрила...Пробую з'ясувати цей момент офіційно. 
 
Ось стислий виклад відповідей різних структур, чи пустять мене на борт.
 
Візейр: "Літак полетить точно, все інше - поняття не маємо... Дзвоніть в хедлінг, посольство, куди хочете. Дякуємо за вибір нашої компанії".
 
Посольство: "Візи вам не треба, беріть медичну маску. Чи пустять в літак? А ми тут яким боком?!!".
 
Хедлінг: "Дзвоніть в авіакомпанію. - Вже дзвонив. - Чудово, ми вас вітаємо! - На борт пустять? - Лічно я не знаю. Питайте на реєстрації. - Можна сьогодні? - А чого сьогодні? В день вильоту. Дякуємо за розуміння!".
 
Керівництво (без уточнення, яке саме): "Заранєє їхати і питати просто бесмислєнно.  Інформація, яку ми вам дамо, може застаріти одразу, як ви тільки вийдете з терміналу..."...
 
...І от ти просто приймаєш політичне рішення, не опираючись на жодну інформацію - їхати. І настає морозний недільний день, коли ти їдеш - чи то в Неаполь, чи то на каву в Жуляни... Непонятно й інтригуюче... 
 
Розмальований літак на стоянці - чи він залишиться єдиним за сьогодні, чи судьба і хедлінг з Візейром допустять тебе у більш рейсове судно?.. Хто впливатиме на це - уряд Італії, настрій дівчини на стійці чи якась випадкова рука, що перемішує карти Таро моїх планів?...)
 
Початок реєстрації - не за дві години, як завжди, а за чотири. 
 
Шоу обіцяє бути тривалим і видовищним....
 
****************
 
Напівпустий, як виявилося, новенький Ейрбас-320-200...
 
Нє, не напів, а на 3/4 пустий! У салоні на 180 паксів сидить чоловік 30-40... Можна ходити й обирати собі зручне місце - хош спереду, хош ззаду, хош з гарним виглядом в ілюмінаторі...
 
Можна навіть багато разів міняти це місце під час польоту:  стюарди не заважають - сьогодні їм скучно, і вони розуміють, що план із продажу чаю та віскі все одно залишиться невиконаним. А тому кучкуються між собою, як на нецікавій вечірці - то в голові літака, то у хвості - і знявши маски, сьорбають чай із домашнім штруделем...
 
А ми ще дивуємося, що Візи і Райян закрили на січень понад 80 рейсів! Охочих мандрувати втемну не так вже й багато, - як і бажаючих перевозити повітря.
 
І справді у темні часи живемо - банальна поїздка в Італію за складністю виконання перетворилася у мега-тріп...(...
 
... Неаполь зустрічає мрякою. Прикордонний контроль - секунд 10. Синьйори у формі вимагають тільки паспорт і штампують його, не перериваючи статечної розмови і навіть не особливо вдивляючись у першу сторінку.
 
- Граціє!
- Прего!
- Мері Крістмас?
- Офкос, містер! Ха-ха-ха!
 
І перше враження, що Італія, в принципі, чекає на нас - навіть попри офіційну позицію Кабміну Маріо Драгі.