Батурин відроджувався з попелу та став Меккою внутрішнього туризму

13:12, 20.06.2023
Батурин відроджувався з попелу та став Меккою внутрішнього туризму

Віктор Ющенко з однодумцями в Батурині. (facebook.com/president.ukraine)

Друзі! Рівно тридцять років заповіднику «Гетьманська столиця» – великий шлях від краєзнавчого музею до закладу культури національного статусу.

 

На зламі XVII та XVIII століть саме тут, у Батурині, народилась унікальна велика українська ідея — мати незалежну українську державу! Це тут Іван Степанович Мазепа дійшов до свого величавого проекту — творення української незалежної держави!

 

Тому було б прикро, щоб ми, країна, яка не так багато має таких місць, де народилась ідея нашого суверенітету і незалежності, не відродили його! Для цього нам потрібен Батурин!

 

Палац гетьмана Кирила Розумовського, Батуринська цитадель і всі інші об’єкти Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», який очолює Наталія Реброва, є одним із найпопулярніших музейних закладів України, кількість його відвідувачів із кожним роком лише зростає.

 

Так, із моменту відкриття, лише за 10 років, палац відвідало близько мільйона екскурсантів! У прямому сенсі Батурин — після нищення 2 листопада 1708 року військом Петра І — відроджувався з попелу, згодом невеличке селище з української глибинки стало Меккою внутрішнього туризму.

 

В добру, щасливу путь — Українське відродження! Хай цей музей дає можливість кожному, хто його відвідає, відчути своє рідне коріння, відновити загублену пам’ять, усвідомити власну історичну місію перед своїм народом, перед своєю Державою, перед своїми дітьми та онуками.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як за 30 років історико-культурний заповідник відродив Батурин