Сім’я є одним з наріжних каменів спільноти Христової Церкви

23:25, 22.09.2020

Сім’я є одним з наріжних каменів спільноти Христової Церкви і була дана як дар та велике таїнство Господнє. Усі ви, мабуть, відчуваєте, як важливо мати у житті рідних і близьких за духом людей, а надто – оберігати взаємну любов і повагу, відданість і вірність один одному. Господь створив людину для того, щоби вона була щасливою, і сім’я – це перше у світі місце, в якому у променях любові і затишку зростає нова людина, яка народжується. Тож сьогодні, у День молитви за сім’ю, подякуймо Господу за вияв Його любові до нас, яку маємо і через наших рідних.

 

Якою є справжня християнська родина? Завдяки чому ми рідні не лише по крові, а й живемо спільним духовним життям, наповненим красою справжньої любові і глибоким взаєморозумінням? Підтримувати повноцінну гармонію і затишок у сім’ї неможливо без присутності в її житті Господа нашого Ісуса Христа. Адже саме Бог є тим неосяжним Джерелом, з якого ми черпаємо натхнення, світло і добро, обдаровуючи ними своїх близьких. Служачи один одному у вашому домі, ви вчитеся виконувати Господню заповідь любові до ближніх. І ми творимо насамперед духовну єдність, яка є основою особистого і суспільного блага.

 

Вірити в Бога, молитися і довіряти Йому, нести мир і любов, завжди пліч-о-пліч і завжди разом – саме це є запорукою того, що сім’я залишиться непохитною перед будь-якими викликами. Про це нам говорить і приклад батьків Богородиці – святих праведних Іоакима та Анни, за вірою яких в милість і благодать Творця світові була дарована Діва Марія, заступниця і молитовниця за спасіння кожного з нас. Тож, прославляючи сьогодні батьків Пречистої, помоліться про рідних і подякуйте їм за тепло любові, добру науку, турботу і прощення, якими вони обдаровували. Захищайте і цінуйте своїх найдорожчих, бережіть їхні серця і душі від болю і спокус цього світу, і нехай сім’я завжди буде вашою надійною фортецею.

  • Завдяки Революції на граніті

    Безумовно, не усе, омріяне молодими студентами, було втілене, але чимало наших сучасних перемог стали можливими завдяки Революції на граніті. >>

  • Українці – добрий і миролюбний народ

    Українці – добрий і миролюбний народ, для нас свобода, гідність, щирість і справедливість завжди були і є основоположними цінностями. Ставши суверенною державою, ми не претендували на чуже, не розпочинали воєн. >>

  • З білорусами ми з княжих часів

    Саме в ці дні особливо страждає білоруський народ – наші сусіди, з якими від княжих часів ми мали багато століть спільної церковної та державної історії, складаючи до 1686 р. єдину Київську Митрополію. Її неканонічна анексія Москвою мала і продовжує мати трагічні наслідки для Православ‘я >>

  • Князь Володимир обрав для нас політичний вектор

    Зараз, коли знову піддається сумніву право українців молитися Господу українською мовою, коли отримання Україною Томосу називають «розпалюванням міжрелігійної ворожнечі», ми маємо пам’ятати, що саме єдність і духовна сила українського народу є нашою найсильнішою зброєю. >>