Німеччина оновила перелік зброї і техніки для України

15:50, 28.03.2024
Німеччина оновила перелік зброї і техніки для України

Дрони, боєприпаси й всюдиходи. Німеччина оголосила про великий пакет військової допомоги Україні.

Уряд Німеччини 28 березня оновив перелік військової допомоги, яку країна відправила Україні. У новий пакет увійшли боєприпаси для танків Leopard 2 А6, снаряди калібру 155 мм, безпілотники, евакуаційні машини та інше.

 

Як інформує УМ, про це 28 березня повідомили на сайті німецького уряду.

 

У новому пакеті підтримки:

 

5 гусеничних ремонтно-евакуаційних машин Warthog;

9 гусеничних командних машин-всюдиходів Warthog;

6 машин розмінування WISENT 1;

2 мостоукладачі BEAVER;

інженерні БРЕМ Bergepanzer 2 і БРЕМ 2A1 Dachs;

9 мінних тралів;

3 автомобілі для охорони кордону;

6 паливозаправників Mercedes-Benz Zetros;

14 розвідувальних БпЛА Vector;

30 розвідувальних БпЛА RQ-35 Heidrun;

5 засобів перешкод для дронів;

боєприпаси до танків Leopard 2A6;

18 тисяч боєприпасів калібру 155 мм;

система спостереження SATCOM;

330 інфрачервоних камер;

2 056 гранатометів RGW90 Matador;

70 гранатометів GMG.

До передачі Україні готують ракети до систем ЗРК Patriot, які вкрай необхідні українській ППО, а також 20 бойових бронемашин Marder та інше обладнання.

 

19 березня на засіданні «Рамштайну» міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги Україні на €500 мільйонів.У ньому будуть 10 тисяч боєприпасів до артилерії із запасів Бундесверу, 100 одиниць бронетехніки та 100 одиниць транспорту. Попередній пакет військової допомоги від Німеччини був оголошений 26 лютого. У пакет увійшли, зокрема, артилерійські снаряди, дрони й машини розмінування.

 

Додамо, що цими днями канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що не розмовляв з російським лідером Володимиром Путіним з грудня 2022 року, передає видання Politico.

 

 

"Востаннє ми розмовляли телефоном у грудні 2022 року — до цього ми спілкувалися частіше", — сказав Шольц в інтерв’ю, опублікованому сьогодні. І нагадав, що за декілька днів до того, як РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року, відвідав Путіна у Москві, де вони сиділи за "нескінченно довгим столом", і Путін тоді "турбувався про коронавірусну інфекцію".

 

Шольц заявив, що після початку повномасштабної війни РФ та Україна намагалися вести переговори, але Москва не була налаштована серйозно. "Переговори провалилися, тому що РФ використовувала їх лише як привід для одночасного перекидання власних військ на схід для великого наступу", — сказав він.

 

Канцлер наголосив, що Німеччина більше, ніж будь-яка інша країна Європи, підтримує Україну зброєю та боєприпасами. "Лише на це ми витрачаємо понад 28 мільярдів євро. Це більше, ніж у багатьох інших країнах разом узятих", - сказав він.

 

Політик пообіцяв, що Німеччина "продовжуватиме робити це (надавати підтримку - ред.) стільки, скільки буде потрібно", він додав, що Путіну не варто розраховувати на те, що підтримка України з часом зменшиться.

 

Варто зауважити: Олаф Шольц також заявив, що використання прибутків від заморожених активів російського центробанку є виправданим у рамках міжнародного права.

 

Як повідомляла УМ, Безпекова співпраця: Україна й Німеччина підписали важливу угоду.