Студенти Львівської політехніки «бунтують» через Фаріон

14:27, 14.11.2023
Студенти Львівської політехніки «бунтують» через Фаріон

Під стінами Львівської політехніки студенти організували мітинг проти Фаріон. (Фото: Громадське)

Мітинг проти викладачки вишу Ірини Фаріон організували студенти Львівської політехніки через її висловлювання та публікацію листа з даними студента з окупованого Криму.

 

Як інформує УМ, про це 14 листопада повідомили на сайті Громадського.

 

“Студенти Національного університету «Львівська політехніка» організували мітинг проти викладачки вишу та мовознавиці Ірини Фаріон на тлі скандалу через її висловлювання та публікацію листа з даними студента з окупованого Криму”, - йдеться в дописі.

 

Зазначається, що студенти вийшли під стіни вишу з плакатами “Геть комуністку Фаріон” та “Легко прикриватися патріотизмом, коли твою спину прикривають військові”. Учасники акції також скандували “Фаріон”.

 

 

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа зі словами підтримки від студента з Криму Максима Глєбова. При цьому вона не приховала імені хлопця та місто, де він навчається.

 

Згодом на проросійському ресурсі «Крымский СМЕРШ» з’явилося відео, на якому Глєбов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

 

Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила про необхідність притягнення до відповідальності Ірини Фаріон за викладення на загал листа від проукраїнського студента в тимчасово окупованому Криму.

 

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації колишнім народним депутатом Фаріон.

 

Сама Фаріон назвала «провокацією» ситуацію зі студентом у тимчасово окупованому Криму, лист якого вона оприлюднила.

 

Як повідомляла УМ, ще раніше обудсмен звернувся до правоохоронців через скандальну заяву Фаріон щодо російськомовних бійців ЗСУ.