Українські «специ» проводили операції в Судані проти «ПВК Вагнера»

15:23, 06.10.2023
Українські «специ» проводили операції в Судані проти «ПВК Вагнера»

Спецназівці України провели успішну спеціальну операціюв Судані з ліквідації російських найманців.

У Судані українські спецпризначенці дійсно проводили операції проти російської «ПВК Вагнера» та їхніх місцевих союзників з «Сил швидкого реагування» (RSF), які у квітні спробували влаштувати держпереворот.

 

Як інформує УМ, про це повідомили джерела в розвідувальних колах, які надали кілька відео.

 

На кадрах можна бачити роботу снайперів, атаки FPV-дронів і перестрілку. Деталей операції поки не розголошують.

 

Дещо раніше CNN випустив матеріал про вересневі атаки на сили RSF поблизу міст Шамбат та Хартум. Відповідальність за них журналісти поклали на українські спецслужби. Характерним було і використання FPV-дронів «в українському стилі». Усього журналісти нарахували вісім дронових атак на автівки та обʼєкти RSF і одну наземну операцію в передмісті Хартуму — Омдурмані. Там група спецпризначенців штурмувала будівлю. Журналісти писали, що «ПВК Вагнера» допомагає RSF зброєю, але про атаки на самих «вагнерівців» не згадували.

 

У ГУР, коментуючи цей матеріал, лише згадували про слова Кирила Буданова, що «Україна буде знищувати російських військових злочинців у будь-якій точці світу, хоч де б вони були».

 

Нагадаємо, що бої між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) спалахнули 15 квітня 2023 року. RSF виступає проти чинного уряду і каже, що прагне встановити в країні демократію. Наразі відомо про понад 3 000 загиблих і 6 000 поранених через цей конфлікт. За даними ООН, понад мільйон людей залишили країну.

 

Як повідомляла УМ, в Україні знищено близько 21 тисячі «вагнерівців».