Уряд Хорватії надав «зелене світло» на тренування українських військових

22:41, 24.11.2022
Уряд Хорватії надав «зелене світло» на тренування українських військових

Навчальна місія ЄС— Хорватія згодилася навчати українських бійців

Уряд Хорватії погодив навчання військових з України на території своєї країни.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

 

«Уряд Хорватії ухвалив рішення про навчання українських військових у Хорватії. Сучасна, добре навчена армія з могутніми партнерами точно переможе зграю російських вбивць, мародерів і ґвалтівників»,- зазначив Резніков у своєму Twitter.

 

Нагадаємо, президент Хорватії Зоран Міланович  відмовився надати попередню згоду на участь військовослужбовців хорватських Збройних сил у місії ЄС, яка організовує підготовку та навчання українських військовослужбовців.

 

Міністр оборони у відповідь сказав, що зараз для прийняття рішення про участь Хорватії у місії необхідна парламентська більшість у дві третини голосів, і він упевнений, що вона буде отримана.

 

У МЗС запевнили, що Хорватія не відмовилася тренувати українських військових, і українська сторона працює із Загребом,  щоб отримати схвалення місії через хорватський парламент.

 

Як відомо, президент Хорватії неодноразово відзначався антиукраїнськими заявами.

 

Голова оборонного відомства України Олексій Резніков додав, що кожен російський теракт підтверджує, що держава-терорист має бути переможена, а військові злочинці покарані.

 

«Дякую Президентові США Джо Байдену міністрові оборони США Ллойду Дж. Остіну III та американському народу за іще один пакет допомоги у сфері безпеки на 400 мільйонів доларів», — зазначив Резніков.

 

Очільник українського Міністерства оборони наголосив: «Україна і вільний світ переможуть».

 

Як повідомляла УМ, президент Хорватії Зоран Міланович виступив категорично проти тренувань українських військових у його країні, що проходять у рамках навчальної місії ЄС