На Херсонщиніі бойові дії не припиняються, обстріли на Сумщині та Миколаївщині

10:10, 21.05.2022
На Херсонщиніі бойові дії не припиняються, обстріли на Сумщині та Миколаївщині

Ворог не припиняє бойові дії на східних та південних районах Украіни

Російські агресори продовжують обстрілювати з артилерії східні та південні регіони України та кидати ракети по усій території України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили  у зведенні військово-цивільних адміністрацій. 
 
Відносно спокійно ніч минула На Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині ніч минула відносно спокійно. 
 
Впродовж минулої доби російські агресори тричі атакували ракетами Одещину, завдавши  ударів по об'єктам інфраструктури. Є пошкодження, постраждалих немає. Інформація щодо наслідків уточнюється.
 
У Харківській області ворог обстрілював Дергачі, Малу Данилівку, в 
Чугуївському районі – рятувальники гасили пожежі у приватних домоволодіннях. Ракетний удар фактично знищив Лозівський палац культури.
 
Увечері, близько 20:30, внаслідок потрапляння боєприпасу горіли павільйони одного з ринків Харкова. Вночі окупанти обстрілювали Золочівську громаду, горіли житлові будинки. Всього за добу внаслідок російської агресії на Харківщині 20 поранених, серед них – одна дитина.
 
На Луганщині за добу ворог зруйнував близько 50 будинків. Рашисти здійснювали авіаудари по Гірській та Попаснянській громадах. У Лисичанську пошкоджено 23 будинки, у сусідньому Привіллі – 16. П’ять – у Сєвєродонецьку.
 
Також росіяни влучили по школі та об’єднанню «Азот» – там сталося займання, пожежу ліквідовано. У Лисичанську виникло загоряння бункеру з вугіллям на шахті. Є загиблі та поранені. Детальна інформація уточнюється.
 
У Донецькій області росіяни ведуть обстріли по всій лінії фронту від Мар’їнської до Лиманської громади. За добу в області пошкоджено 27 житлових будинків та вісім споруд цивільної інфраструктури. У Мар’їнській громаді ворог обстріляв школу в Єлизаветівці. Під мінометний обстріл потрапила Красногорівка, більша частина міста знеструмлена.
 
Під обстрілом знову Авдіївській коксохімічний завод та житлові квартали міста. На Світлодарському напрямку було пошкоджено електропостачання до Новолуганського, але на вечір фахівці його вже відновили. У Торецькій громаді під вогнем – Нью-Йорк та Суха Балка. За добу в області троє загиблих, четверо поранених.
 
Увечері передмістя Миколаєва було обстріляно зі РСЗО «Смерч». Руйнувань, постраждалих та жертв немає. Вдень і вночі буди обстріли Широківської громади. Обстріли були за межами населених пунктів. Потраплянь і потерпілих за попередньою інформацією немає. Детальна інформація з’ясовується.
 
У Херсонській області бойові дії не припиняються. Зранку практично по всій території області було чутно вибухи та обстріли. Також місцеві жителі чули запуск ракет. На межі гуманітарної кризи окуповані села. Виїзду та в’їзду з Херсонщини орки не дають, лише через Крим. Ситуація в області критична.
 
Вранці росіяни відкрили зі своєї території артилерійський вогонь по Сумщині. Приходи - по Есманській громаді Шосткинського району. Втрат немає.
Про це повідомив у Телеграмі голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. 
 
Вечір на прикордонних ділянках був більш-менш тихим, хіба що лунали поодинокі та автоматичні постріли зі стрілецької зброї на території росії. Це відбувалося по межі в Шалигінській громаді Шосткинського району.
 
Як повідомляла УМ, російські війська змінюють тактику  і зосереджуються на захопленні конкретних сіл на Донбасі.
 
Читайте також: Україна воюватиме до звільнення територій в межах 1991 року.