У підрозділах окупаційних військ росії зростає невдоволення участю в бойових діях

13:26, 18.05.2022
У підрозділах окупаційних військ росії зростає невдоволення участю в бойових діях

Ніхто не хоче помирати - навіть окупанти. (Фото: сайт Головне управління розвідки Міністерства оборони України)

Усе частіше російські військові відмовляються від виконання наказів командування проводити активні наступальні дії на території України, заявляють українські розвідники.

 

Як інформує УМ, про це 18 травня повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР) на своєму сайті і Телеграмі.

 

За даними воєнної розвідки України, попри прихований саботаж, кілька підрозділів 70 гвардійського мотострілецького полку вже відкрито відмовилися брати участь у війні та висунули вимогу повернути їх у місця постійної дислокації.

 

За даними ГУР, командири частин всіляко намагаються приховати факти непокори.

 

«Найбільш активних військовослужбовців, які вимагають повернення на територію Росії, сподіваючись на їхню швидку загибель, відправили на найбільш небезпечну ділянку фронту.

 

Для виявлення та нейтралізації ініціаторів відмови від участі у війні, у відділі ФСБ 58 загальновійськової армії вирішили наповнити підрозділи 70 полку своїми позаштатними агентами та інформаторами», повідомили, зокрема, в ГУР.

 

ГУР опублікував список особового складу 70 гвардійського мотострілецького полку 42 мотострілецької дивізії 58 загальновійськової армії південного військового округу РФ (в/ч 71718), що дислокується в м. Шалі, Чеченська республіка.

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники по варварськи розграбовують музеї та приватні колекції на Херсонщині. Вкрадені експонати вивозять в окупований Крим повідомили в ГУР.