Під Ізюмом артилеристи ЗСУ збили сучасний російський гелікоптер К-52

09:01, 06.04.2022
Під Ізюмом артилеристи ЗСУ збили сучасний російський гелікоптер К-52

Захиники України продовжують знищувати ворожу бронетехніку на своїй землі. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українська ракета «Стугна» знову наздогнала у небі під Ізюмом рашистський гелікоптер. Цього разу окупанти збідніли на КА-21 «Алігатор», вартістю 16 мільйонів доларів. Його використовують для розвідки, ведення бойових дій та підтримки вогнем висадки десантників.

 

У цьому ж районі ще одним ударом наші артилеристи зупинили хід ворожої важкої техніки. «Так само сьогодні ЗСУ біля Ізюму знищили російські танки, які прорвалися до Барвінкового, - повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов. - Втрати окупантів підраховують».

 

Загалом ізюмський та барвенківський напрямки поступово стають  однією з найгарячіших точок бойових дій. За даними військових, саме звідси рашисти планують організувати наступ на вільні міста Луганської та Донецької областей, а також розпочати операцію з окупації Харкова.

 

Як «УМ» вже повідомляла, східні регіони України кремлівський диктатор хоче отримати до 9 травня, аби для чергового «побєдобєсія» був реальний привід. Ситуація тут дійсно непроста.

 

"На північ, північний схід і схід ми трошки посунули "товаришів", - повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович. - А ось захід і північний захід, а саме Куп'янськ та Валуйки – це залізничний вузол, звідки вони заводять резерви та кидають на Ізюм. Там іде важка метушня, бо це місце, з якого вони збираються з півночі оточувати наші війська із зони ООС.  Але Харків точно не візьмуть, він точно відіб'ється».

           

За даними Олексія Арестовича, на слобожанському наступальному плацдармі рашисти наразі зібрали справжню військові «солянку». Тут є представники не лише усіх силових відомств РФ, включаючи поліцейських, а й залізничники, ополченці ОРДЛО та найбільш мислячі голови «імперії».

 

Втім проблема для них полягає в тому, що «неможливо зібрати це стадо, налагодити взаємодію і кинути в атаку». Вочевидь саме тому рішучий наступ з боку Харківщини рашисти поставили на паузу.

           

До речі, в окупантів було б ще більше проблем, якби їм активно не допомагали проросійські зрадники з числа місцевих жителів.

 

Днями наші військові затримали колишнього співробітника лісгоспу Євгенія Брюханова, який одним з перших почав співпрацювати з ворогом і допоміг окупантам захопити Ізюм.

           

Наразі затриманий дає свідчення українським правоохоронцям про свої злочини та аналогічну зраду кількох посадовців міста.

 

«То ж військовослужбовці спеціальних операцій ЗСУ передають «вітання» іншим державним зрадникам України, які зараз знаходяться в Ізюмі і закликають їх добровільно здаватися, - повідомив у Фейсбук начальник відділу молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міськради Максим Стрельник. – Українці та всі ізюмчани ніколи не забудуть і не пробачать нікого, хто причетний до воєнних злочинів. Ми з - під землі дістанемо кожного ворога і зрадника України. Віднині і назавжди їм ніде не буде покою. Вони завжди будуть ціллю або мішенню не тільки наших спецпризначенців, а й кожного громадянина».