Під Харковом звільнили два села і знищили ворожий комплекс радіоелектронної боротьби

14:59, 26.03.2022
Під Харковом звільнили два села і знищили ворожий комплекс радіоелектронної боротьби

Бійці ЗСУ зачистили від окупантів села Вільхівку та Малу Рогань. (facebook.com/synegubov.oleg)

Захисники Харківщини повністю зачистили від окупантів села Вільхівку та Малу Рогань напередодні ввечері. У ході операції їм також вдалося ліквідувати стаціонарний комплекс радіоелектронної боротьби, який «глушив» наш зв'язок та електроніку.

 

Завдяки цій установці, ворог також вів розвідувальні роботи і знижував бойову ефективність наших безпілотників та систем протиповітряної оборони.

 

«Це потужна операція! За яку ми всі вдячні нашим непереможним бійцям, - прокоментував результати успішного бою голова ХОДА Олег Синєгубов. - Бо разом із ворожим комплексом, ЗСУ знищили близько 50 ворогів, які безпосередньо працювали з технікою».

 

 

За даними керівника області, у тому ж таки районі 92-га механізована бригада та військовослужбовці харківського гарнізону знищили ворожих розвідників, серед яких був і командир роти. Ще 17 окупантів (більшість з них мобілізована на теренах ОРДЛО), потрапили у полон.

 

Наші бійці повідомили, що затримані вояки з так званих республік мають дуже зубожіле екіпірування. Частина з них була на підпитку і під впливом наркотиків.

 

«У тому ж Харківському районі мобільні підрозділи ЗСУ артилерією знищили ворожий вертоліт противника, який стояв просто на землі, - додав Олег Синєгубов. - Росіяни останнім часом дають все більше приводів для їхніх ганебних поразок».

 

У той час, коли рашисти позбулися радіоелектронної установки, жителі харківського селища Борова отримали термінал Starlink від Ілона Маска. Для жителів місцевої громади, яка через пошкоджені ворогом вишки два тижні жила без інтернету і мобільного зв’язку, цей комплекс став справжнім  порятунком. 

 

Starlink також полегшив роботу ЗСУ. «Тепер ми матимемо змогу підтримувати зв'язок з нашими військовими, - повідомив у Фейсбук депутат Борівської селищної ради  Андрій Беседін. - І оперативно надавати їм важливу інформацію».

 

Як повідомляла «УМ», в місті Ізюм на Харківщині, за яке точаться запеклі бої, колишній мер та кілька депутатів зрадили Україну і співпрацюють з ворогом: видають адреси патріотів та розташування позицій ЗСУ.