Путіна реально засудити за злочини проти людяності

18:58, 05.03.2022
Путіна реально засудити за злочини проти людяності

Путін буде притягнутий до відповідальності за злочини над людством

Ветеран правосуддя, 101-річний прокурор Бенджамін Ференц, який працював на Нюрнберзькому процесі —суд над керівниками гітлерівської Німеччини, вважає, що ув'язнення Путіна є реальним.


Він переконаний, що президента РФ Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні. 


Як інформує Україна молода, про це Ференц заявив в інтерв'ю Mirror


«Злочини, які зараз вчиняє Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та за вбивства», – наголосив він. 


Ференц вважає, що Путіна можуть ув'язнити, як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.


«Це дуже реалістично (ув'язнення президента РФ) Все, що потрібно, це рішучість зробити це, адже вони (росіяни) не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо», – додав Ференц.


Він наголошує, що Захід сподівався, що загроза Нюрнберзького процесу спинить Путіна від подальшої агресії, проте цього не сталося.


Ференц додав, що ні в нього, ні в оточуючих вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує – російські військові націлені на цивільних осіб та використовують касетні бомби.


Нюрнберзький процес — міжнародний судовий процес над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини. Проходив у Нюрнберзі з 20 листопада 1945 до 1 жовтня 1946 у Міжнародному військовому трибуналі.


Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України для розслідування за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.


Тим часом армія Путіна продовжує нищити мирні українські міста, а сам Путін вважає, що знищив майже всю військову інфраструктуру в Україні.


Раніше Путін заявив, що українці самі винні, бо не здаються.


Як повідомляла УМ, в Херсоні, куди напередодні змогли вдертися війська РФ, люди 5 березня масово вийшли на мітинг проти окупації.