Чеченці, які воюють на Донбасі проти Росії потрапили під санкції РНБО

10:51, 24.05.2021
Чеченці, які воюють на Донбасі проти Росії потрапили під санкції РНБО

Дмитро Ярош стурбований долею чеченських побратимів

Екслідер «Правого сектора»та командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош повідомив, нібитодо  списку санкцій Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) увійшли чеченці, які воюють на боці України проти російської агресії.

 

Як інформує УМ, про це він написав у своєму Facebook.

 

За словами Яроша, йдеться нібито про військових із добровольчого батальйону імені Шейха Мансура.

 

«Вважаю, що кремлівська агентура, яка інфільтрована у силові українські структури та владу, проводить спецоперацію по дестабілізації ситуації всередині держави, з метою подальшого розширення агресіі та повномасштабного вторгнення в Україну… Саме тому агенти Кремля всунули у списки злодіїв, бандитів, антиукраїнських елементів, людей, які пліч-о-пліч з нами пройшли військовий шлях з 2014 року, боронячи нашу Свободу і Незалежність», – наголосив він.

 

Крім того, він попередив владу: «Ми, наших побратимів-чеченців, не віддамо на поталу ворогу… Якщо для їх захисту треба буде використати силу – ми це зробимо… Дуже сподіваюсь на патріотичну, державницьку позицію Секретаря РНБО та офіцерів і генералів СБУ і МВС!»  – зазначив Дмитро  Ярош.

 

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав санкції проти очільників окупованих територій, російських телеканалів та «злодіїв у законі».

 

Як уже повідомляла УМ, цим фактом струрбовані низка акивістів та політиків, зокрема, екснардеп Борислав Береза.