Трампу загрожує страта за вбивство Сулеймані: рішення іранського суду

16:51, 07.01.2021
Трампу загрожує страта за вбивство Сулеймані: рішення іранського суду

Американські військові вбили Сулеймані за наказом Трампа

Суд у Багдаді виписав ордер на арешт очільника США Дональда Трампа. Його звинувачують у вбивстві іранського воєначальника Касема Сулеймані. Тепер Дональду Трампу загрожує страта.

 

Як інформує УМ, про це пише Інтерфакс-Україна.

 

Саме американський лідер Дональд Трамп особисто віддав наказ ліквідувати іранського воєначальника Касема Сулеймані та заступника лідера Народних мобілізаційних сил Іраку Абу Махді аль-Мухандіса. 3 січня 2020 року американські військові завдали нищівного ракетного удару.

 

Вбивства спровокували дипломатичну кризу і загострили американо-іракські відносини. В Ірані атаку США назвали "актом міжнародного тероризму" та пообіцяли помститись.

 

Нещодавно влада Ірану звернулася до Інтерполу із запитом на розшук та арешт Трампа. У запиті мовиться про затримання ще 47 інших американських посадовців.

 

Касем Сулеймані був дуже популярний в Ірані. Він був командувачем спецпідрозділів "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції. Про нього знімали фільми, писали пісні, йому присвячували нагороди та спортивні досягнення.

 

Американські військові вбили Сулеймані за наказом Трампа

 

Як повідомляла УМ, командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті 3 січня 2020 року ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Ірану визнав Пентагон терористичною організацією

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Трамп пригрозив санкціями проти Іраку і заявив, що якщо американські війська будуть змушені покинути країну, іракський уряд буде змушений заплатити Вашингтону за вартість "надзвичайно дорогої" авіабази.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.Президент США Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".