В Ірані хочуть знищити Ізраїль до 2041 року: законопроєкт

10:02, 06.01.2021
В Ірані хочуть знищити Ізраїль до 2041 року: законопроєкт

Законопроєкт здивував не лише Іран, а й світ

У парламент Ірану внесли законопроєкт, який зобов'язує до 2041 року "знищити" Ізраїль. Документ внесли у роковини смерті генерал-лейтенанта Касема Сулеймані.

 

Законопроєкт здивував не лише Іран, а й світ. Документ став безпрецедентним за 42-річну історію Ісламської Республіки, повідомляє Iran Wire.

 

У законопроєкті зазначено, що майбутні адміністрації повинні відправити партію товарів першої необхідності в Газу через 6 місяців після того, як законопроєкт ухвалять.

 

Такі дії нібито призведуть до захоплення іранських товарів. Це збільшить ймовірність військового протистояння з Ізраїлем.

 

Закон зобов'яже уряд однієї суверенної держави і члена ООН спробувати знищити іншу державу, яка теж є членом ООН. Це створить для Ісламської Республіки неабиякі проблеми на міжнародній арені.


5 років тому верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявляв, що до 2040 року від Ізраїлю "нічого не залишиться".


Таку позицію антиізраїльські протестувальники повторювали на мітингах неодноразово.


Додамо, що 3 січня на Близькому Сході загострилася ситуація. Там вшановували перші роковини вбивства американцями у Багдаді іранського генерала Касема Сулеймані. Люди вийшли масово на акції.

 

Як повідомляла УМ, командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Ірану визнав Пентагон терористичною організацією

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Трамп пригрозив санкціями проти Іраку і заявив, що якщо американські війська будуть змушені покинути країну, іракський уряд буде змушений заплатити Вашингтону за вартість "надзвичайно дорогої" авіабази.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.Президент США Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".