Київ пропонує Москві скликати позачергове засідання ТКГ щодо Донбасу

10:59, 19.11.2020
Київ пропонує Москві скликати позачергове засідання ТКГ щодо Донбасу

Українська делегація в ТКГ своє звернення до Москви розмістило в телеграмі.

Українська делегація в ТКГ щодо Донбасу звернулася до своїх російських колег. Передусім Київ пропонує Москві інтенсифікувати роботу групи, зокрема в безпековому, політичному та гуманітарному напрямках.


Українська делегація в ТКГ своє звернення до Москви розмістило в телеграмі. Відповідно до заяви, Київ пропонує Москві скликати позачергові засідання.

 

"Ми запевняємо у своїй готовності працювати в режимі 24/7 задля прискорення розгляду питань, що вже впродовж багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і задля ухвалення Тристоронньою контактною групою відповідних рішень", - наголосили представники української делегації.

 

За їхніми словами, мовиться передусім про питання розблокування роботи контрольних пунктів і щодо обміну полонених.

 

"Сподіваємося на розуміння російською стороною ступеню відповідальності за зрив міжнародних домовленостей̆ на вищому рівні, досягнутих на нормандському саміті в Парижі", – констатувала делегація України в ТКГ.

 

Нагадаємо, міністри закордонних справ Франції̈ та Німеччини, представники ОСБЄ закликали російську сторону якомога швидше відкрити зі свого боку контрольні пункти для руху транспорту та людей.

 

Обмін полоненими між Україною та Росією може відбутися вже цього року. Україна запропонувала встановити дедлайн – до 24 грудня.

 

Українська сторона внесла свої пропозиції щодо порядку вирішення технічних питань.

 

Обмін полоненими між Україною та Росією може відбутися вже цього року. Україна запропонувала встановити дедлайн – до 24 грудня.

 

Українська делегація також продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування.

 

Очільник делегації України Кравчук також закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб. Він