Чугуївська авіакатастрофа: родини загиблих отримають компенсації у жовтні

13:52, 28.09.2020
Чугуївська авіакатастрофа: родини загиблих отримають компенсації у жовтні

Гроші перерахують родинам впродовж наступних трьох тижнів,

Родинам загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом виплатять компенсації у 1,5 мільйони гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

 

Зокрема, під час селекторної наради президента Володимир Зеленський заявив, що виплати мають бути терміновими згідно із законом про соціальний та правовий захист військових та членів їхніх родин.

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у Міністерства оборони є достатні кошти для цих виплат. Гроші перерахують родинам впродовж наступних трьох тижнів, коли проводитиметься ДНК-експертиза тіл загиблих.

 

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи. Також міністр оборони зазначив, що триває розшифровка бортових самописців літака. До Державного бюро розслідувань направлені плівки із записами голосів екіпажу. Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

 

 

Як повідомляла УМ, "чорні скриньки" з літака Ан-26, що впав під Харковом почали розшифровувати.

 

Також 28 вересня розпочнуть відбір зразків ДНК у родичів загиблих під Харковом. Експертиза повинна ідентифікувати тіла курсантів та офіцерів.

 

Слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.