У Бахмуті затримали причетних до фінансування бойовиків «ДНР»

22:03, 29.07.2020
У Бахмуті затримали причетних до фінансування бойовиків «ДНР»

У Бахмуті затримали причетних до фінансування бойовиків "ДНР"

Служба безпеки України піймала сепаратистів з так званих "ЛДНР", які протягом довгого періоду отримували соціальні виплати з українського бюджету.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на СБУ. 

 

За попередніми даними, зловмисники за гроші оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України та документи на призначення соціальних виплат. Вони переправляли документи через лінію розмежування.

 

Серед замовників «послуг» оперативники спецслужби встановили представників незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

 

29 липня у Бахмуті Донецької області оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження, які знімали гроші з банкомату, щоб потім передати в ОРДО.

 

Під час обшуків у помешканнях зловмисників вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах, у тому числі для бойовиків.

 

"Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправної діяльності. Заходи із викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області", - йдеться у повідомленні СБУ. 

Нагадаємо, сьогодні у Запоріжжі попрощалися із вбитим бійцем Азова Олегом Черевком.