Порошенко в суді: експрезидента прийшли підтримати тисячі людей, фото

15:55, 18.06.2020
Порошенко в суді: експрезидента прийшли підтримати тисячі людей, фото

Петро Порошенко прийшов до Печерського суду. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

Кілька тисяч прихильників Петра Порошенка прийшли підтримати його до Печерського райсуду Києва у четвер.

 

Перед буівлею суду встановлено сцену та перекрито дорогу.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в четвер.

 

Спочатку перед людьми виступила Марина Порошенко, яку прихильники називали скандуючи «перша леді». Згодом виступила нардеп від «ЄС» Софія Федина, яка також заспівала відому упівську пісню «Ой у лузі червона калина».

 

 

Люди тримають жовто-блакитні прапори, у декого в руках портрети Порошенка. Вони скандують "Дякуємо", "Разом до перемоги".

 

Станом на 15:15 під суд прийшов Порошенко. Він спершу піднявся на сцену, де подякував людям, які  прийшли його підтримати.

 

Порошенко назвав справу проти нього "нікчемною помстою нікчемних осіб, які не люблять Україну". Водночас він додав, що не боїться цих людей, бо "з нами правда".  За його словами, попередню ніч він провів поруч з труною свого батька. 

 

До суду підтримати Порошенка прийшли ексгенпрокурор Юрій Луценко з дружиною, тим більше, що клопотання про розгляд запобіжного заходу розписане на скандально відомого суддю Сергія Вовка, який свого часу засудив Луценка в часи режиму Януковича.

 

 

Фракція "Європейська солідарність" у повному складі залишила залу засідань Верховної Ради, щоб підтримати свого співголову Петра Порошенка під час судового засідання.

Наразі розпочалося судове засідання, на якому слідчі прокуратури мають намір клопотати про обрання для Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави.

 

 

Як повідомляла «УМ», Порошенко принципово вирішив прийти до суду 18 червня попри трагедію в родині, тому похорон батька експрезидента Олексія Порошенка було перенесено на п’ятницю.

 

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

 

Посольство США в Україні також висловило занепокоєння з приводу політичних справ проти п'ятого президента.

 

Ілля Новіков повідомив, що Офіс генпрокурора на суді 18 червня вимагатиме для Порошенка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.