Похорон Олексія Порошенка перенесли на 19 червня

08:07, 18.06.2020
Похорон Олексія Порошенка перенесли на 19 червня

Петро Порошенко прийде в суд, незважаючи на політичний контекст справи та трагедію у сім’ї - смерть батька Олексія Порошенка.

Родина п’ятого президента Петра Порошенка перенесла похорон його батька – Олексія Івановича Порошенка на п’ятницю, 19 червня.

 

Причина: виклик Петра Порошенка до Печерського суду Києва у четвер, 18 червня на 15.15.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив прессекретар Порошенка Святослав Цеголко у Facebook  в ніч на четвер.

 

«Завтра Петро Порошенко іде до суду. Тому похорон його батька Олексія Порошенка довелося перенести на п'ятницю, 19 червня», - написав Святослав Цеголко.

 

Панахиду відслужать у п’ятницю о 10:00 в Свято-Михайлівському монастирі.

 

Прощання з Олексієм Івановичем Порошенком відбудеться о 12.00 за адресою Інститутська 7.

 

Як повідомляла «УМ», 16 червня помер батько п’ятого президента Олексій Порошенко.  Згідно з християнськими традиціями Олексія Івановича мали б поховати саме на третій день після смерті - 18 червня.

 

Про принциповий намір свого підзахисного бути в суді у четвер раніше заявляв адвокат Порошенка Ілля Новіков. П’ятий президент буде на засіданні, незважаючи на політичний контекст справи та трагедію у сім’ї.

 

Прокуратура буде клопотати про обрання для Порошенка обмежувального заходу у вигляді тримання під вартою. Клопотання розписане на скандально відомого суддю Сергія Вовка, який свого часу оголошував вирок Юрію Луценку.

 

Порошенка підозрюють в тому, що він нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.