Військовий літак США з 26 пасажирами врізався об бетонну стіну в Іраку

16:58, 09.06.2020
Військовий літак США з 26 пасажирами врізався об бетонну стіну в Іраку

Загалом, в літаку було 7 членів екіпажу та ще 26 пасажирів

В Іраку військовий літак США врізався в бетонну стіну під час посадки на авіабазу. В результаті, постраждали 4 американських бійця.

 

Загалом, в літаку було 7 членів екіпажу та ще 26 пасажирів. Про це пише Rudaw із посиланням на речника коаліційних сил Майлса Кейггінса.


Після аварії на борту спалахнуло полум'я. Втім, його вдалося вчасно загасити. Наразі триває слідство, яке встановить всі обставини інциденту.

 

Сьогодні американські військові перебувають на військовій базі у Таджі. Там вони тренуються та надають поради місцевим солдатам у боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

 

Як повідомляла УМ, конфлікт між США та Іраком розпочався 3 січня, коли США завдали ракетного удару в Багдаді.

 

Внаслідок якого командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Ірану визнав Пентагон терористичною організацією

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Трамп пригрозив санкціями проти Іраку і заявив, що якщо американські війська будуть змушені покинути країну, іракський уряд буде змушений заплатити Вашингтону за вартість "надзвичайно дорогої" авіабази.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.Президент США Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".