Заступник голови КМДА Микола Поворозник нібито вимагав хабар у 3 млн гривень

10:10, 15.04.2020
Заступник голови КМДА Микола Поворозник нібито вимагав хабар у 3 млн гривень

Співробітники СБУ 14 квітня задокументували, що перший заступник голови КМДА Микола Поворозник через посередника вимагав хабар у 125 тисяч доларів (більше 3 мільйонів гривень) від представника компанії-забудовника.

 

«Співробітники СБУ викрили посадових осіб Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА та Департаменту ДАБІ в місті Києві на зловживаннях на користь третіх осіб», повідомляє прес-служба ГР« Чесно ». Відносно посадових осіб департаментів готують для вручення повідомлення про підозру про вчинення злочину",- Як прокоментувала інформацію про обшуки начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська,

 

Посадовець вимагав хабар за вплив на прийняття рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень. Спецслужбовці затримали посередника після одержання частини хабаря у розмірі 60 тисяч доларів.

 

 

Задокументовано, що посередник діяв за вказівкою та узгодженням з Поворозником. Вони разом планували одержати також і з іншого об’єкта будівництва 246 тисяч доларів.

 



Як відзначили в «Чесно», діяльність цих департаментів курує заступник голови КМДА, фігурант кількох антикорупційних розслідувань В’ячеслав Непоп.

 

Як повідомляла УМ, контррозвідка СБУ 14 квітня провела спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ РФ у вищих ешелонах влади. Було затримано генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова за підозрою в державній зраді та вчиненні терористичних актів.