Афера з майном Нацгвардії: суд збільшив розмір застави Майбороді

11:02, 27.02.2020
Афера з майном Нацгвардії: суд збільшив розмір застави Майбороді

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила розмір застави до 2 млн грн керівнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент" Олегу Майбороді, якого підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії.

 

Про це повідомляє пресслужба суду.

 

Так, суд розглянув апеляційні скарги прокурора та захисника на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 7 лютого 2020 року, якою до підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 500 276 грн.

 

"За результатами судового розгляду, суд постановив апеляційну скаргу захисника повернути, а апеляційну скаргу прокурора частково задовольнити та обрати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у вигляді покладених обов’язків на керівника ТОВ "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороду, якого підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії.

 

Яу повідомляла УМ, детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили трьом особам про підозру у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81,64 млн. грн.

 

Зокрема, відповідно до рішення суду про запобіжний захід, підозрюваний Микитась вийшов під заставу. Водночас він мав прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи.

 

А такрож здати на зберігання до відповідних органів паспорт (паспорти) для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю. 

 

Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень.

 

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.

 

В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

 

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір".

 

4 жовтня 2019 року Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень.

 

22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень.

 

25 жотвня 2019 року за Микитася внесли заставу.

 

25 грудня 2019 року Микитасю продовжили запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.