«Понад 200 мін, 56 танкових снарядів»: в штабі ОС порахували обстріли на Луганщині

15:10, 18.02.2020
«Понад 200 мін, 56 танкових снарядів»: в штабі ОС порахували обстріли на Луганщині

Пресцентр штабу Об’єднаних сил оприлюднив статистику щодо обстрілів з боку окупаційних військ уранці в вівторок, у районі на схід від міста Золоте на Луганщині.

 

Про це йдеться в повідомленні пресцентру штабу ОС близько 14-ї години.

 

Привертає увагу не лише застосування ворогом ствольної артилерії великого калібру, а й активне задіяння танків, які мали б бути відведені, а загалом – вийшли з ужитку на передовій 1 і 2 АК після появи на озброєнні ЗСУ “джавелінів” та інших дієвих ПТРК.

 

“За уточненою інформацією, збройні формування Російської Федерації особливо цинічно обстріляли позиції наших захисників поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Попасна та Хутір Вільний, при цьому активно використовували озброєння, заборонене Мінськими угодами, – сказано в повідомленні ОС. 

 

Так, російські окупанти застосовували артилерійські системи, зокрема, ствольну артилерію калібру 152 мм – 6 снарядів, калібру 122 мм – 18 снарядів. Крім того, загарбники випустили по позиціях наших захисників понад 164 міни з мінометів калібру 120 мм та 44 міни з 82-мм мінометів. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

 

Крім того, в районі Новотошківського окупанти здійснили 56 пострілів по наших позиціям з озброєння танку. Також у районі бойового зіткнення штурмові дії вели диверсійно-розвідувальні групи противника”, – зазначили в штабі Об’єднаних сил.

 

Як повідомляла УМ, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бій у районі Новотошківського, відео

 

Президент Володимир Зеленський назвав дії бойовиків цинічною провокацією і скликав засідання РНБО.

 

Пізніше у штабі ОС додали, що розгублені бойовики брешуть про напад України : "Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим "тиші" для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих. Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією".

 

МЗС закликало міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого