МЗС закликає міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого

12:32, 18.02.2020
МЗС закликає міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого

Україна закликає міжнародну спільноту засудити ескалацію на Донбасі після атаки російських збройних формувань поблизу Золотого.

 

Про це на сторінці в твітері у вівторок написала Катерина Зеленко

 

 

"Дуже стурбовані ескалацією на Донбасі після останньої російської атаки. Заборонена зброя, що застосовується, призводить до нової хвилі жертв. Це останнє порушення домовленостей, досягнутих на зустрічі "нормандської четвірки". Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цю ескалацію", - написала речниця МЗС.

 

"Ми проінформували ЄС про ескалацію з боку Росії і закликали партнерів до рішучої реакції", - повідомив представник України при Євросоюзі Микола Точицький.Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3176369


Закликаємо міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого, - МЗС України 01

Джерело: 

"Чергова цинічна атака Росії на Донбасі. Сьогодні сили РФ і підтримувані нею сили почали наступ і масований обстріл позицій ЗСУ із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами. Один військовий загинув, четверо поранені", - написав Точицький.

 

Раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс висловив занепокоєння спробою збройних формувань Російської Федерації перейти лінію розмежування на Луганщині.

 

Як повідомляла УМ,  зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

 

Президент Володимир Зеленський назвав дії бойовиків цинічною провокацією і скликав засідання РНБО.