Канада вимагає від Ірану компенсації за збиття літака МАУ

14:53, 08.02.2020
Канада вимагає від Ірану компенсації за збиття літака МАУ

В авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України", збитого ракетою під Тегераном, загинули 63 канадця. І тепер канадська сторона вимагає компенсацію від аятоли Алі Хаменеї і Корпусу вартових ісламської революції.

 

Про це повідомляє Reuters

 

"Юристи Канади подали груповий позов (до Ірану - ред.) через загиблих на борту українського літака, збитого над Тегераном минулого місяця. Заявники вимагають компенсацію в розмірі не менше 1,5 млрд канадських доларів (1,1 мільярда доларів)", - пишуть у виданні.

 

Так, серед відповідачів - духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї і Корпус вартових ісламської революції (КВІР). Позивачі називають обстріл повітряного судна "навмисним актом тероризму".

 

Повідомляється, що позов був поданий в Торонто ще 24 січня. Однак на даний момент невідомо, чи передано заяву відповідачів в Тегерані.

 

Головний позивач може доводитись близьким родичем одного із загиблих, стверджують у виданні. Його ім'я не розкривається через побоювання за безпеку та життя його іранської сім'ї.

 

Як повідомляла УМ, після оприлюднення в українських ЗМІ частини переговорів диспетчера з Ірану, у Тегерані заявили, що публікація запису цієї розмови вплине на відносини з Києвом, і додали, що такі дії "говорять про те, що більше ми їм ніяких матеріалів передавати не будемо".

 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ.

 

Іран відмовився від планів відправити «чорні скриньки» Україні

 

Нагадаємо, 19 січня в аеропорту “Бориспіль” приземлився літак з тілами українців, які загинули внаслідок авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

 

В аеропорту "Бориспіль" 19 січня відбулася церемонія вшанування пам’яті загиблих унаслідок катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Тегерані