РНБО: Україна наполягає на повному розслідуванні катастрофи літака МАУ

17:13, 03.02.2020
РНБО: Україна наполягає на повному розслідуванні катастрофи літака МАУ

Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи літака Boeing-737-800 й виплаті відповідних компенсацій сім’ям загиблих згідно з нормами міжнародного права. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов,.

 

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

 

"Україна очікує від іранської сторони неухильного дотримання всіх міжнародних вимог статті 26 Чиказької конвенції і Додатка 13 до неї у розслідуванні авіакатастрофи літака Boeing-737-800 української компанії "Міжнародні авіалінії України", який розбився 8 січня 2020 року в Ісламській Республіці Іран", - цитує пресслужба Данілова.

 

Україна, заявив секретар РНБО, "вкотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною у питанні розслідування причин трагедії та має для цього всі технічні і наукові можливості, зокрема в питанні дослідження "чорних скриньок".

 

"Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу та працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи й виплаті відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права", - підсумував Данілов.

 

Як повідомляла УМ, після оприлюднення в українських ЗМІ частини переговорів диспетчера з Ірану, у Тегерані заявили, що публікація запису цієї розмови вплине на відносини з Києвом, і додали, що такі дії "говорять про те, що більше ми їм ніяких матеріалів передавати не будемо".

 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ.

 

Іран відмовився від планів відправити «чорні скриньки» Україні

 

Нагадаємо, 19 січня в аеропорту “Бориспіль” приземлився літак з тілами українців, які загинули внаслідок авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

 

В аеропорту "Бориспіль" 19 січня відбулася церемонія вшанування пам’яті загиблих унаслідок катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Тегерані.