Білий дім оприлюднив документи про блокування військової допомоги Україні

17:15, 22.01.2020
Білий дім оприлюднив документи про блокування військової допомоги Україні

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому на запит неурядової організації American Oversight опублікував майже 200 сторінок документів щодо затримання військової допомоги Україні адміністрацією Дональда Трампа.

 

Про це пише сайт American Oversight

 

"О 23:58 21 січня, лише за дві хвилини до встановленого терміну, Адміністративно-бюджетне управління Білого дому опублікувало 192 сторінки документів, пов'язаних з Україною, включаючи записи, які не були представлені Конгресу під час розслідування імпічменту", - зазначає видання.

 

Відзначається, що документи містять електронні листи від представників Адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассела Вутта та Майкла Даффі.

 

Зокрема, лист Даффі в день дзвінка Трампа до президента України Володимира Зеленського 25 липня 2019 року.

 

Відзначається, що обидва чиновники були ключовими гравцями у блокуванні військової допомоги Україні.

 

За словами виконавчого директора American Oversight Остіна Еверса, адвокати президента Трампа стояли у сенаті 21 січня і стверджували, що документи є абсолютно непотрібними для судового процесу про імпічмент, але виявилося, що це не так.

 

Еверс додав, що попри перешкоди Адміністрації Трампа та риторику на суді, громадськість тепер може побачити "ще більше доказів корупційної схеми президента, яка розгорнулася в режимі реального часу".

 

Як повідомляла УМ, республіканці в сенаті заблокували запит на документи по Україні

 

Республіканці в Сенаті готуються розглянути імпічмент Трампа в прискореному режимі.

 

Демократи звинувачують Трампа в тому, що він навмисно затримав військову допомогу Україні, щоб натиснути на владу і домогтися проведення розслідування проти свого політичного противника, колишнього віце-президента Джо Байдена, син якого Хантер працював в українській компанії Burisma Holdings.

 

Більше половини американців (51%) вважають, що Сенат повинен проголосувати за засудження президента Дональда Трампа і відсторонення його від посади в ході майбутнього процесу імпічмент.

 

Нагадаємо, раніше Палата представників Конгресу США схвалила виділення $698 мільйонів допомоги для України на 2020-й рік.

 

1 жовтня, Пентагон надав Україні 214 мільйонів доларів із 250 мільйонів, закладених американським Конгресом в оборонний бюджет США на 2019-ий рік. Решта суми буде передана протягом наступних кількох тижнів.

 

Трамп заявив, що заблокував влітку військову допомогу Україні через високий рівень корупції і, щоб змусити Євросоюз надавати більше допомоги.

 

Напередодні стало відомо, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти за програмами зміцнення оборони і безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше у бюджетах держдепартаменту США і Пентагону. Таким чином, США розблокували більш ніж 390 млн доларів допомоги Україні.

 

12 вересня Державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, зокрема гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів, суперечливо затриманих адміністрацією Трампа.

 

Раніше Байден заявив, що готовий надати Україні зброю для протистояння російській агресії.

 

Демократи Палати представників Конгресу США запросили у Пентагону і адміністрації Білого дому документи, пов'язані з виділенням військової допомоги Україні.