У Конгресі США підтримали надання $700 мільйонів допомоги Україні

10:24, 19.12.2019
У Конгресі США підтримали надання $700 мільйонів допомоги Україні

Палата представників Конгресу США схвалила виділення $698 мільйонів допомоги для України на 2020-й рік.

 

Про це повідомляє "Голос Америки".

 

Про це повідомила конгресвумен-демократка Марсі Каптур.

 

Сума допомоги на 2,3 мільйони більше, ніж торік. Надалі розглянути питання надання коштів має Сенат Конгресу. Голосування відбувається у рамках розгляду законопроєктів щодо фінансування роботи уряду США на 2020-й рік.

 

За словами Каптур, таке рішення означає потужну двопартійну підтримку України.

 

Нагадаємо, окрім цього, комітет із закордонних справ Сенату 18 грудня підтримав проект жорстких санкції щодо Росії.

 

Як повідомляла УМ, 1 жовтня, Пентагон надав Україні 214 мільйонів доларів із 250 мільйонів, закладених американським Конгресом в оборонний бюджет США на 2019-ий рік. Решта суми буде передана протягом наступних кількох тижнів.

 

Трамп заявив, що заблокував влітку військову допомогу Україні через високий рівень корупції і, щоб змусити Євросоюз надавати більше допомоги.

 

Напередодні стало відомо, що адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти за програмами зміцнення оборони і безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше у бюджетах держдепартаменту США і Пентагону. Таким чином, США розблокували більш ніж 390 млн доларів допомоги Україні.

 

12 вересня Державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, зокрема гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів, суперечливо затриманих адміністрацією Трампа.

 

Раніше Байден заявив, що готовий надати Україні зброю для протистояння російській агресії.

 

Демократи Палати представників Конгресу США запросили у Пентагону і адміністрації Білого дому документи, пов'язані з виділенням військової допомоги Україні.

 

Нещодавно державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що скандал, пов’язаний з телефонною розмовою президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського, не вплине на допомогу Україні.

 
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час свідчень в Конгресі у справі про тиск президента Дональда Трампа та Володимира Зеленського заявив, що просив українське керівництво не втручатись у внутрішню політику Сполучених Штатів.