НАТО призупинив тренувальну місію в Іраку

15:37, 04.01.2020
НАТО призупинив тренувальну місію в Іраку

Північноатлантичний альянс призупинив свої навчальні місії в Іраку після того як США вбили іранського військового командувача Касема Сулеймані.

 

Про це заявив у суботу представник альянсу, повідомляє i24News.

 

Місія НАТО в Іраку, чисельність якої обчислюється сотнями, навчає сили безпеки країни на прохання уряду запобігти поверненню угруповання "Ісламська держава".

 

Північноатлантичний альянс назвав причиною призупинення місії зростаючу нестабільність в країні після авіаударів США.

 

Раніше про при зупинку роботи своїх інструкторів в Іраку повідомили в Збройних силах Швеції.

 

Напередодні стало відомо, що командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського КВІР Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в п'ятницю ракетним ударом в районі аеропорту Багдада.

 

Пізніше Пентагон офіційно підтвердив загибель лідера "Аль-Кудс" іранського генерала Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США.

 

У свою чергу секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї в п'ятницю поклявся "рішучої помстою Америці" за вбивство Касема Сулеймані, глави елітного загону "Аль-Кудс" в Багдаді.

 

Духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї оголосив триденну загальнонаціональну жалобу після вбивства в Іраку іранського генерала Касема Сулеймані.