Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета – Аваков

15:34, 12.12.2019
Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета – Аваков

Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовані підозри фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета.
 
 
Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.
 
 
 
"Це підсумок дуже складної і наполегливої ​​роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи! Дякую за службу!", - зазначив Аваков в Twitter.
 
 
Міністр також додав, що: “У справі про вбивство Павла Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи. Але, враховуючи суспільне значення цієї справи, ми проведемо терміновий брифінг, надамо всю можливу інформацію про хід розслідування”.
 

 

Колишній АТОвець. український музикант Андрій Антоненко, відомий як засновник гурту Riffmaster, заявив, що йому висунули обвинувачення в межах розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

На своїй сторінці в Facebook він написав: "Мені пред'являють вбивство Шеремета. Прямо зараз. У моєму дворі".

 

Слід додати, що окрім музичної кар'єри він брав участь у військових діях і є сержантом Сил спецоперацій.

 

Також про це повідомив лідер С14 Євген Карась.

 

"Зараз. Київ. Старовокзальна 7-в. Обшук і затримання у дворі музиканта, ветерана спецназа Андрія Антоненко, відомого під псевдо "Ріффмастер". Антоненко - автор відомого хіта про спецназ "Тихо прийшов, тихо пішов". Ще вчора шили убивство Шеремета десантнику "Бучі". "Буча" проходив перед тим по іншій справі про замах на убивство бандита в ході якихось кримінальних розбірок. Тепер поліція знайшла убивцю в Ріффмастері. Хто поруч - варто би підтягнутися. Принаймні забезпечити, аби все дійсно було по закону", - написав Карась.

 

Також з’явилося повідомлення, що у цій же справі затримано Юлію Кузьменко, яка є лікарем та волонтером.

 

О 5 годині вечора відбудеться брифінг Авакова та заступника глави Національної поліції – начальника кримінальної поліції Євгена Коваля щодо розслідування вбивства Шеремета.

 

Як повідомляла УМ,  журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві, в результаті вибуху автомобіля о 7:45 ранку, машина вибухнула на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Основними версіями щодо причини злочину було названо професійну діяльність, а також неприязні стосунки та участь російських спецслужб.