Всі обвинувачені по «справі Шеремета» в залі суду - вершителі Феміди вивчають докази захисту

13:31, 19.10.2021
Всі обвинувачені по «справі Шеремета» в залі суду - вершителі Феміди вивчають докази захисту

"Справа Шеремета" явно затягнулася.

Шевченківський райсуд Києва продовжив у вівторок, 19 жовтня, розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо 3 обвинувачених — Яни Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка.

 

Як інформує УМ, про це повідомив один із адвокатів обвинувачуваних.

 

У залі суду присутні прокурор Михайло Тішин, самі Кузьменко, Дугарь і Антоненко та їхні адвокати, один з представників потерпілих.

 

Наразі суд продовжує дослідження як доказів письмових матеріалів від сторони захисту обвинувачених. Зокрема, суд досліджує один з відеозаписів, наданих стороною захисту.

 

На минулому засіданні суд дослідив частину письмових матеріалів захисту Кузьменко, а саме - клопотання захисту до слідчих щодо допиту як свідка громадянки Тетяни Самойлової і відповідь на нього, у якій зазначалося, що це клопотання було задоволено, клопотання захисту Кузьменко до слідчих щодо проведення допиту у якості свідка британського експерта Айвана Бірча, щодо експертизи ходи, яке, за словами адвоката Кузьменко Тараса Безпалого, задоволено не було, та інші матеріали.

 

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

 

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

 

У вересні минулого року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

 

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Колишній співробітник білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Павла Шеремета.