У Києві родичі загиблих військових провели мітинг під посольством Росії

14:29, 28.08.2019
У Києві родичі загиблих військових провели мітинг під посольством Росії

(фото: ВГО «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО»)

Вже п’ятий рік поспіль, 28 серпня ВГО "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО проводить всеукраїнську акцію пам’яті "Час НЕ лікує".

 

Сьогодні, напередодні кривавої трагедії під Іловайськом, біля стін Посольства Російської Федерації в Україні зібралось близько тисячі свідомих і небайдужих людей з усіх регіонів нашої держави щоби віддати шану загиблим воїнам, підтримати їх батьків та родини та нагадати усьому світові про російську агресію.


"Ми не забули, ми памятаємо про своїх ГЕРОЇВ, дякуємо їм, що боронили Україну ціною власного життя, ми знаємо обличчя ворога, якому немає прощення!", - йдеться в повідомленні ГО "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" у Фейсбуці.

 

 

Матері військових прив’язали до огорожі російської амбасади червоні кульки, які символізують кров.

 

 

 

 

"Ми ніколи не будемо братами з Росією! Між нами – річка крові та сліз", – цитує Радіо Свобода слова однієї з матерів.

 

Іловайська трагедія сталася в 2014 році – в період з 24 по 29 серпня розгорнулися запеклі бойові дії за місто Іловайськ Донецької області.

 

Згідно із розслідуванням військової прокуратури України, Росія вбила 366 українських військових, 429 отримали поранення і близько 300 осіб потрапили в полон. Це сталося після зриву росіянами домовленості про "зелений коридор" і мирний вихід бійців ЗСУ з "котла".