В Україні видаватимуть безкоштовні ліки від раку крові

11:46, 26.07.2019
В Україні видаватимуть безкоштовні ліки від раку крові

Міністерство охорони здоров'я закупило нові ліки проти гострого лімфобластного лейкозу. Їхньої кількості має вистачити для того, щоб покрити майже всю потребу у цих ліках в Україні.


Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

 

Зазначається, що за допомогою закупівель ліків, що здійснюються через міжнародні організації, МОЗ закупило 4 тисячі флаконів нового німецького препарату. Його невдовзі мають розподілити між регіонами України та видавати пацієнтам безкоштовно.

 

«Препарат використовують для лікування дорослих та дітей з діагнозом гострий лімфобластний лейкоз. Ліків достатньо, щоб забезпечити майже всю заявлену потребу», — повідомляють у прес-службі уряду.

 

Там також зазначають, що новий закуплений через міжнародні організації препарат є в декілька разів ефективнішим, ніж той, який закуповували раніше.

 

«У майже 92% випадках лікування рекомбінантною аспарагіназою настає ремісія, а вживання препарату протягом 2 років знижує ймовірність виникнення рецидиву до 98%», — йдеться у повідомленні.

 

В уряді також нагадують, що пацієнти можуть самостійно перевірити наявність безкоштовних ліків у їхньому регіоні, адже таку інформацію повинні розміщувати публічно медичні заклади за посиланням.