На Черкащині мотофестиваль «Тарасова гора» опинився під загрозою зриву

16:38, 30.05.2019
На Черкащині мотофестиваль «Тарасова гора» опинився під загрозою зриву

(фото: facebook.com)

На Черкащині під загрозою зриву один з найбільших міжнародних мотофестивалів "Тарасова гора", який має відбутися тут з 30 травня по 2 червня і на який, зазвичай, збираються до 9 тисяч мотоциклістів з України та світу.
 
Напередодні організатори мотофестивалю проїхали звичним маршрутом і заявили, що шоковані черкаськими дорогами та занепокоєні безпекою і життям байкарів, яким доведеться там проїжджати. 
 
Організатори фестивалю кажуть, що за 17 років існування мотопробігу до могили Тараса Шевченка в Каневі такої дороги ще не бачили.
 
"Такого ганебного стану дорожнього покриття за всі роки проведення фестивалю ще не було. Довелося викликати поліцію та складати заяву згідно ч.1 140 статті КУпАП", - повідомили організатори фестивалю у спільноті "Мошни на долонях".
 
Як повідомляла "УМ", посол Канади Роман Ващук застряг на дорозі під Черкасами. Також через відсутність дороги в село на Черкащині не можуть їздити автобуси.
 
Дороги на Черкащині називають одними з найгірших в Україні. Цього року в області обіцяють ремонт лише 6% доріг державного значення.