У США сподіваються, що гумор Зеленського «остудить» проблему з Путіним

09:32, 09.05.2019
У США сподіваються, що гумор Зеленського «остудить» проблему з Путіним

Курт Волкер (фото: "Капітал")

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Володимир Зеленський відреагував "дуже спокійно і з гумором" на рішення Росії видавати паспорти українцям на окупованих територіях Донбасу, і в США сподіваються, що це допоможе процесу врегулювання ситуації.
 
Про це він сказав в інтерв' BBC.
 
"Ми стурбовані і розглядаємо це (рішення Росії, - Ред.) як провокацію, яка точно суперечить плану з реінтеграції цих територій назад в Україну, як сказано в Мінських угодах. Необхідно ж вести розмову про виконання цих угод. Я думаю, президент Зеленський добре дав це зрозуміти", - зазначив він.
 
Він додав, що "очевидно, що жити бідно в Росії - не так вже й багато людей на Донбасі, хто саме так собі уявляє рай", і тому не варто очікувати масового переселення людей з України в Росію.
 
"Зеленський відреагував дуже спокійно і з гумором. І я сподіваюся, що це остудить цю проблему, щоб ми могли повернутися до розмови про фактичну реалізацію угод, які вже діють і які вимагають виведення іноземних сил, роззброєння незаконних формувань і здійснення кроків як для припинення вогню - таких як відведення важкого озброєння, так і кроків в політичній сфері. І все це згодом призведе до відновлення міжнародно визнаного кордону", - пояснив Курт Волкер.
 
Нагадаємо, також Курт Волкер повідомив, що на інавгурацію Володимира Зеленського приїде "найвище представництво" США.