У Монастирищі росіяни знищують стратегічне підприємство

12:42, 09.04.2019
У Монастирищі росіяни знищують стратегічне підприємство

Практично все обладнання з заводу вивезено, частину працівників вже звільнили, а іншу вже попередили про майбутнє звільнення (фото: zmi.ck.ua)

На Черкащині власники з Росії намагаються знищити ПАТ "Монастирищенський машинобудівний завод".
 
Про це повідомляє черкаське видання Zmi.ck.ua.
 
До 2014 року підприємство стабільно працювало і наповнювало бюджет районного центру Монастирища, однак у зв’язку з військовим діями на Донбасі ситуація погіршилася.
 
Сьогодні практично все обладнання вивезено, частину працівників вже звільнили, а іншу вже попередили про майбутнє звільнення. Акції планують продати фірмі, яка має намір розпочати демонтаж бетонно-металевих конструкцій заводу.
 
До міського голови Монастирища Олександра Тищенка звернулися працівники заводу з проханням підтримки щодо збереження цього підприємства, є звернення депутатського корпусу Монастирищенської міської ради до відповідних служб України з метою притягнення до відповідальності винних осіб та повернення заводу у власність держави.
 
"Незважаючи на те, що завод є приватною власністю, міська влада зобов’язана реагувати на подібного роду звернення, так як порушуються права працюючих на заводі жителів міста, існує діюча заборгованість до державних установ, зокрема перед Пенсійним фондом, а також на території підприємства проходять комунікації комунальних служб і укладений договір про спільне використання даної території. Вже є інформація, що намагаються вирізати силовий електрокабель, який веде до котельні, це поставить під загрозу проведення наступного опалювального сезону, внаслідок чого постраждають жителі нашого міста", - розповідає Олександр Тищенко.
 
У Монастирищі вже підготували звернення до президента України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України до Ради національної безпеки і оборони України про притягнення до відповідальності винних осіб за продаж обладнання, руйнацію об’єктів, звільнення працівників та повернення підприємства у державну власність.