Обвал даху спортшколи у Вишневому трапився через сніг: 3-х причетних затримали

15:18, 02.12.2018
Обвал даху спортшколи у Вишневому трапився через сніг: 3-х причетних затримали

Урочисте відкриття дитячої спортшколи відбулося всього півроку тому (фото: Наші гроші)

За обвал дитячої спортшколи у Вишневому поліція затримала трьох людей.
 
Це директор фірми, що виступила генеральним підрядником будівництва спортивної арени Вишнівської ЗОШ №4, виконроб та підприємець, який здійснював технічний нагляд під час будівельних робіт.
 
Про це повідомили у прес-службі поліції Київської області. 
 
Там розповіли, що справу порушили за 2 статтями КК України - щодо порушення правил безпечного використання промпродукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, а також привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191). 
 
Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
"Переможець відкритих торгів наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання", - зазначили у поліції. 

 
У свою чергу глава Мінмолодьспорту Ігор Жданов заявив, що дах спорткомплексу обвалився через сніг.
 
Глава уряду Володимир Гройсман зі своєї сторони доручив невідкладно провести розслідування причин руйнування спортивної арени школи №4 у Вишневому. 
 
Як повідомило видання "Наші гроші" з посиланням на дані систем "Прозорро", спорткомплекс Favorite Fit у Вишневому збудувало ТОВ "Антарес групп" (Київ) за 18,03 мільйона гривень.
 
Дахом у спорткомплексі зробили безкаркасну арку, яку з турецького металу (холодногнутого листового профілю товщиною 1,3 мм, виробництво Туреччини "ArcelorMittal"), робила фірма ТОВ "Південьмонтажбуд" (Одеса).
 
Засновниками "Антарес групп" є кияни Володимир і Віталій Литвинюки, та Катерина Пржемиська з Ірпіня.
 
Окрім підряду на спорткомплекс у Вишневому фірма отримала у 2017 році замовлення від мерії  Вишневого на облаштування альтанки з бюветом у сквері "Небесної сотні". Також "Антарес групп" мало низку будівельних підрядів від різних установ Болградського району Одеської області. 
 
Об’єкт у Вишневому будували під патронатом голови Києво-Святошинської РДА Мирослави Смірнової. У відкритті спортарени у травні 2018 року брали участь народні депутати Артур Палатний і Олег Велікін.
 
Нагадаємо, у Вишневому на Київщині у спортзалі ДЮСШ "Фаворит" обвалився дах, але діти не постраждали завдяки пильності тренерки.