Арсен Аваков шостий день мовчить про перестрілку в Княжичах

17:55, 09.12.2016
Арсен Аваков шостий день мовчить про перестрілку в Княжичах

Арсен Аваков у Канаді не виявляв скорботи за загиблими підлеглими. (Фото CBC News)

Міністр МВС Арсен Аваков досі не прокоментував перестрілку між двома підрозділами поліції у селі Княжичі під Києвом, в якій загинуло п’ятеро правоохоронців.

Хоча з моменту кривавої перестрілки вранці 4 грудня минув вже майже тиждень.

 

Тоді як пересічні поліцейські у соцмережах постили слова співчуття на адресу рідних загиблих колег і фото з похорон правоохоронців, міністр Аваков жодним словом не пом’янув жертв перестрілки.

 

Міністр МВС також не прокоментував засідання профільного комітету Ради минулої середи, на якому депутати заслухали керівників поліції і прокуратури щодо обставин трагедії.

 

Єдиний пост, який пан Аваков написав на своїй сторінці у Facebook  , датовано 8 грудня і йдеться у ньому про виявлені поліцією дорогоцінні речі втікача Миколи Азарова в одній з київських квартир. Зокрема, ікони, стародруки, зброю, картини тощо.

 

Попередні ж пости міністр написав ще до перестрілки у Княжичах - 1 грудня і стосувалися вони батальйону Нацгвардії імені Сергія Кульчицького та колишнього прем’єра Арсенія Яценюка.

 

Нагадаємо, що на момент загибелі п’ятьох поліцейських пан Аваков відбув із триденним візитом до Канади.

 

У понеділок, 5 грудня стало відомо, що міністр внутрішніх справ перериває свій візит до Канади і повертається в Україну через трагедію в Княжичах. Утім, в середу, 7 грудня Арсен Аваков брав участь в панельній дискусії щодо російської агресії в Україні, яка відбулася в Оттаві.

 

Судячи з вищенаведеного, пан Аваков повернувся до України не раніше четверга. Утім, на сайті МВС відсутні повідомлення про офіційні заходи за участі міністра.

 

Прес-служба відомства у п’ятницю хіба що оприлюднила переклад інтерв’ю, яке Аваков дав найбільшій інформаційній компанії Канади CBC News , а також оприлюднили фото міністра МВС України із міністром громадської безпеки Канади Ральфом Гудейлом.

 

 

І знову ж таки, жодного слова про Княжичі.

 

Напередодні радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що Арсен Аваков «нестиме відповідальність у будь-якому разі, щоправда він відповідає лише за події, які трапляються у міністерстві, а не у Нацполіції».

 

Мовляв, міністр має нести лише політичну відповідальність за дії поліцейських, бо у них є своє керівництво Нацполіції.

 

«Арсен Аваков є міністром внутрішніх справ. Міністр внутрішніх справ не здійснює безпосередньо керівництво Нацполіцією. Конкретно цією операцією займалися співробітники поліції на рівні Києва, на рівні районів Києва. Тому є чистим популізмом займатися питанням перекладання відповідальності на міністра. Він несе політичну відповідальність за події в МВС, і він її понесе в будь-якому разі», – так депутат  Геращенко намагався «відбилити» репутацію міністра-реформотара, яким Аваков себе вважає.

 

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок перестрілки між двома підрозіділами поліції у Княжичах під Києвом в неділю вранці загинуло п’ятеро правоохоронців. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети.

 

Згодом поліція оголосила імена загиблих, серед них виявився начальник відділу управління спецпідрозділу КОРД майор Віталій Валецький, двоє оперативників та двоє співробітників Броварського управління ДСО.

 

Слідство веде Генпрокуратура, яка поки також нічого не коментує по суті масової загибелі поліцейських в Княжичах. За таку реакцію Арсена Авакова та інших керівників силових відомств розкритикували колишні очільники МВС.